Η Γερμανία μας δικάζει και για τους λαθρομετανάστες! - iefimerida.gr

Η Γερμανία μας δικάζει και για τους λαθρομετανάστες!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκθεση για την κατάσταση στην περιοχή του Έβρου, που φέρει τίτλο «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη» και υπογράφεται από όλα τα γερμανικά κόμματα, με εξαίρεση την Αριστερά, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται σε κελιά με κρατούμενους, στα οποία στριμώχνονται 30 και περισσότεροι πρόσφυγες, έλλειψη ζεστού νερού, θέρμανσης και στρωμάτων, πλημμελής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και βάναυση και ταπεινωτική μεταχείριση των εγκλείστων από τους αστυνομικούς.

Στην έκθεση συνοψίζονται οι εντυπώσεις, που αποκόμισε μια αντιπροσωπεία βουλευτών κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2011. «Ήταν πραγματικό σοκ» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Στέφαν Μάγιερ ενώ πρόσθεσε ότι «Πριν από το ταξίδι δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να υπάρχουν τέτοιες φρικτές συνθήκες κράτησης σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δη σε εκείνη που γέννησε τη δημοκρατία και το άσυλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ