Πέθανε ο αδερφός του Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε ο αδερφός του Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος [εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτωχότερος ο ελληνικός κινηματογράφος καθώς έφυγε από τη ζωή ο ο Νίκος Σμαραγδής, αδερφός του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, οπερατέρ και Διευθυντής Φωτογραφίας.

Ο διάσημος σκηνοθέτης βρισκόταν στην Κρήτη όταν πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα, μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Καζαντζάκη.

«Την πρώτη κλακέτα θα την αφιερώσουμε στο Νίκο, ήταν πολύ μεγάλος καλλιτέχνης», ανέφερε στο cretalive ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο αδερφός του Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος έφυγε νικημένος από την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Δευτέρα, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Συλληπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η απώλεια του Νίκου Σμαραγδή, σπουδαίου οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας, αφήνει φτωχότερο το χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

Με την υψηλή τεχνική και την ευαισθησία του φώτισε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες και ντοκιμαντέρ Ελλήνων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων της αείμνηστης Φρίντας Λιάππα, του αδελφού του Γιάννη κ.ά. Σεμνός και ακέραιος άνθρωπος, σύντροφος πιστός στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, ο Νίκος Σμαραγδής αφήνει πίσω του μόνο φίλους και αγαπημένους συνεργάτες.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Σμαραγδή και απευθύνει στην οικογένεια και τους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

Πέθανε ο αδερφός του Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Πέθανε ο αδερφός του Γιάννη Σμαραγδή, Νίκος [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σμαραγδής θάνατος κινηματογράφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ