Σε αδιέξοδο η εφεδρεία, έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Σε αδιέξοδο η εφεδρεία, έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο δεν απέκλεισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, αν και όπως τόνισε η Τρόικα δεν έχει ζητήσει επίσημα κάτι τέτοιο.

Παράλληλα βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η άρση της απόλυτης προστασίας της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2013, κάτι που έχει ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

Συγκεκριμένα τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιλαμβάνουν

1) Απολύσεις μετά από αξιολόγηση υπαλλήλων η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που προωθεί το συγκεκριμένο υπουργείο για μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος

2) Απολύσεις υπαλλήλων μετά το κλείσιμο ζημιογόνων επιχειρήσεων του Δημοσίου

3) Την παράταση του χρόνου της εφεδρείας και για το 2012 ή την διεύρυνση των κριτηρίων της

4) Δεύτερη εφεδρεία εντός του 2012 όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο

5) Ένταξη στην εφεδρεία γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων οι οποίες είχαν εξαιρεθεί

Ο κύριος Ρέππας τόνισε πως το πρόγραμμα της εφεδρείας έσπασε ένα μεγάλο ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, κύριο Πολ Τόμσεν, ο οποίος εχθές έκανε λόγο για επιπλέον απολύσεις είπε ότι «δεν ακούγονται από πουθενά προτάσεις αλλά μόνο στόχοι» και συμπλήρωσε πως ο κύριος Τομσεν «δεν προβλέπει μέτρα κοινωνικής προστασίας».

Επιπλέον, από 1ης Ιανουαρίου του 2012 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα οδηγήσει στην εφαρμογή του επιτελικού κράτους.

Ο υπουργός ανέφερε πως από τους 700.000 δδημόσιους υπαλλήλους, οι 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και 155.000 είναι τα σώματα ασφαλείας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μεγαλύτερων περικοπών στο προσωπικό του Δημοσίου.

Τέλος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας για την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση προσωρινότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ