Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]

«Μεγάλη Χίμαιρα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση στο τέλος αυτής της σεζόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 80.000 θεατές.

Το θέατρο Πορεία πλάι στην πλατεία Βικτωρίας ομολογουμένως διανύει μία από τις πιο δημιουργικές και γιατί όχι, εμπορικές, από άποψη προσέλευσης κοινού, περιόδους του.

Ο Δημήτρης Τάρλοου παρουσίασε το ανανεωμένο ρεπερτόριο του θεάτρου για τη σεζόν 2016-2017, όπου φυσικά επαναλαμβάνεται απο 28 Σεπτεμβρίου, για 3η σεζόν, η «Μεγάλη Χίμαιρα».

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 0

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες. Μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Δημήτρης Τάρλοου παίζει και σκηνοθετεί τους: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμο Μουμούρη, Δημήτρη Μοθωναίο, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Φαναριώτη, Αναστασία Γιαννιώτη, Ειρήνη Μπρουλιδάκη, Μυρτώ Μπρουλιδάκη, Μανιώ Τάρλοου, Καίτη Μανωλιδάκη.

Για τη φετινή σεζόν ο Δημήτρης Τάρλοου καλωσορίζει τον Γιάννη Χουβαρδά, ο οποίος καταπιάνεται με τον Ευγένιο Λαμπίς, τον πιο επιτυχημένο και πλέον πρωτότυπο Γάλλο κωμωδιογράφο του 19ου αι., τον συγγραφέα που αρνείται πεισματικά να δει οτιδήποτε άλλο εκτός από την φαρσική πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 1

Παρουσιάζει τους «Τρισευτυχισμένους». Η υπόθεση του έργου είναι «απλή». Στο σπίτι του Μαρζαβέλ περιφέρεται ένα πλήθος ανθρώπων που τους συνδέουν μοιχείες –παρελθούσες, παροντικές και μελλοντικές– οι οποίες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να αποκαλυφθούν εξαιτίας ενός οδηγού ταξί και διαφόρων αντικειμένων-φετίχ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 2

Στο πρόγραμμα του Πορεία επιστρέφουν και οι «Τρεις αδερφές» με τις Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λενα Παπαληγούρα. Παράσταση μονίμως γεμάτη με αναμονή για αρκετές εβδομάδες για εύρεση εισιτηρίου.

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 3

Για 2η σεζόν παρουσιάζεται η «Μιράντα» του υπέροχου και πανευρωπαϊκώς αναγνωρισμένου Όσκαρας Κορσουνόβας. Μια παράσταση υψηλής θεατρικής τέχνης, με την Ιωάννα Παππά και τον Λαέρτη Μαλκότση.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των παραστάσεων από το κοινό και τους κριτικούς Το ‘21 του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει ανανεωμένο. Μια ρηξικέλευθη ματιά στην Ελληνική Επανάσταση υπό τη μορφή ροκ ορατόριου, που πηγαίνει ακόμα πιο μακριά τη φόρμα που ο ιδιοφυής νέος δημιουργός εγκαινίασε με το «Θείο Τραγί». Τον Νοέμβριο δίνεται ξανά η ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει την παράσταση αυτή καθώς επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο Πορεία.

Θέατρο Πορεία: Ξεκινά με την άκρως επιτυχημένη «Μεγάλη Χίμαιρα» [πρόγραμμα]  | iefimerida.gr 4

Η «Σκακιστική Νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου και με ερμηνευτή τον Γιάννη Νταλιάνη μετά την μεγάλη αποδοχή που είχε τον περασμένο χειμώνα στο θέατρο Πορεία επανέρχεται για 6 μόνο παραστάσεις τον Δεκέμβριο του 2016 κάθε Πέμπτη στις 21:30.

θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο πορεία Δημήτρης Τάρλοου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ