Ντόρα: Υπάρχει αίσθηση ότι δεν υπάρχει κράτος -Τόσκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέλαβε περισσότερους μπαχαλάκηδες

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και την κυβέρνηση για το θέμα του άβατου των Εξαρχείων. Αφορμή η επερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ για το θέμα της αστυνόμευσης στην Αθήνα.

Πρώτη η Ντορα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για υπόγειες διασυνδέσεις των μπαχαλάκηδων με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή τη στιγμή η αίσθηση των πολλών είναι ότι δεν υπάρχει το κράτος ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, ότι υπάρχει μία υπόγεια συνεννόηση μεταξύ της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι περιέργως πως κατά διαστήματα επιτίθενται και άλλες φορές κάθονται στο καβούκι τους και δεν κάνουν απολύτως τίποτα"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη: "Για το θέμα των Εξαρχείων, επιτρέψετε μου να σας πω ότι η σύνδεση που κάνουμε σε φερόμενες υπάρχουσες, υπόγειες διαδρομές ήταν εξαιρετικά προσεκτική, γιατί υπάρχουν αιτήματα του χώρου σας, αιτήματα της νεολαίας σας, τα οποία ουσιαστικά μιλούν για την αναγκαιότητα να μην υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις."

Οι αναφορές Βορίδη προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη που φώναζε από το έδρανο της: «Εδώ πέρα διαπράττεται μια χυδαιότητα και από την κ. Μπακογιάννη και από τον κ. Βορίδη. Δεν μπορεί συνεχώς να εξισώνετε την Αριστερά με τους γνωστούς-άγνωστους «μπαχαλάκηδες». Αρκετά με τη θεωρία των δύο άκρων και των συγκοινωνούντων δοχείων. Είναι ανήθικο. Και η χυδαιότητα έχει και τα όριά της».

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας στη κριτική των βουλευτών της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι περισσότεροι έλεγχοι στα Εξαρχία και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η ίδια ως κυβέρνηση έδειξε ανοχή στους μπαχαλάκηδες. «Πότε έγινε επιχείρηση για τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια; Πότε τόλμησε επί εποχής σας η Αστυνομία να μπει οργανωμένα, συστηματικά, με πληροφόρηση, που δεν υπήρχε καμία πληροφόρηση; Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά δεν θέλω να πω δημόσια το τεράστιο έλλειμμα πληροφόρησης σε χώρους επικίνδυνους, που υπήρχε σχεδόν μηδενικό και αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια κυκλώματα των ναρκωτικών που ένα μεγάλο μέρος τους -μακάρι να μπορούσαμε να τα εξαλείψουμε όλα- εξαλείφθηκε με πολύ οργανωμένες επιχειρήσεις. Πότε έγιναν οι φθορές στην Πατησίων; Πότε έγιναν περισσότερες συλλήψεις «μπαχαλάκηδων», ογδόντα έξι μέσα στο 2016;Ξέρετε κάτι, επειδή αναφερθήκατε και στις καταλήψεις; Ήταν σαράντα έξι καταλήψεις στα Εξάρχεια επί εποχής δικής σας. Πάρτε τα νούμερα, συγκρίνετέ τα και δείτε πότε υπήρχαν περισσότερες καταλήψεις, πότε υπήρξαν περισσότερες συλλήψεις «μπαχαλάκηδων».Δείτε χθες, προχθές συνελήφθη αυτός ο οποίος χτύπησε τον αστυνομικό. Πότε συλλάβατε εσείς κάποιον ο οποίος χτύπησε αστυνομικό; Ποτέ, να σας απαντήσω. Πότε συλλάβατε αυτόν ο οποίος χτύπησε τον πρώην Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη; Δεν τον συλλάβατε».

Ο κ.Τόσκας μάλιστα μίλησε και απειλές που δέχεται ο αρχηγός της αστυνομίας όσον αφορά μετακινήσεις αστυνομικών από πολιτικά πρόσωπα: «Συμμαζεύουμε τους αστυνομικούς με τεράστιες αντιδράσεις.Και κάνω παράκληση για αυτό, για το οποίο είχε δεσμευτεί και ο Αρχηγός του κόμματός σας, ο κ. Μητσοτάκης. Προσωπικά μου είπε ότι θα βοηθήσει, όταν έρθει η ώρα του συμμαζέματος των αστυνομικών από τους επισήμους. Όμως, αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές πιέσεις –σε εμένα ίσως κάποιοι δεν τολμούν- στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στους αξιωματικούς. Υπάρχουν απειλές. Και παρακαλώ, συμμαζέψτε τα στελέχη σας, γιατί δεν πρόκειται να αποδώσουν αυτές οι πιέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ