Παππάς: Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος στήνουν δελτία για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς - iefimerida.gr

Παππάς: Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος στήνουν δελτία για να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ερώτηση του βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε το πρωί της Παρασκευής (23/9) στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς

Τα ερωτήματα που είχε θέσει ο βουλευτής του Ποταμιού, ήταν τα εξής:

Για ποιους λόγους δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών επιχειρηματιών από την αρμόδια Επιτροπή αλλά έγινε δεκτή μόνο δήλωση των περιουσιακών στοιχείων; Θα επανεξετάσει τη δήλωση «πόθεν έσχες» που, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, μόνο ουσιαστικά δεν έγινε ή θα επιτρέψει την αδιαφάνεια στη διαγωνιστική διαδικασία;

Η εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών που ανέλαβε να συνδράμει τη διαδικασία ελέγχου των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών των υποψηφίων έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο, σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς; Με ποιο αντίτιμο;

«Δημόσιος διαγωνισμός με τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο» υποστήριξε αρχικά ο κ. Παππάς, ο οποίος απέφυγε ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση για τους πλημμελείς ελέγχους του «πόθεν έσχες» των υποψηφίων.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νομικού συμβούλου του Δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Γιάννη Ματζουράνη, ο κ. Παππάς είπε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης των δημοσίων λειτουργών είναι ντροπή όλων των καναλαρχών που στήνουνε δελτία. Αυτά τελείωσαν: όποιος θέλει κόντρα, ας έρθει εδώ στην πολιτική ηγεσία».

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε:

Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και όλων αυτών που στήνουν δελτία γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς που αμείβονται με 1200 € επειδή αυτοί έχουν εκατομμύρια. Αυτός είναι διαγωνισμός παρωδία ή ο διαγωνισμός για την Digea; Εκεί έγιναν τα αίσχη. Κρατηθείτε και για την τράπεζα Αττικής και μην προτρέχετε διότι από ότι μαθαίνω αυτά που έχει η έκθεση είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με αίσθημα καθήκοντος επιτέλεσαν αυτή την ύψιστη υποχρέωση προς το Δημόσιο. Μπορεί να μην τους αρέσει που για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τις άδειες, αλλά αυτή είναι η διαδικασία.

«Οι τέσσερις είναι οριστικοί υπερθεματιστές, αλλά δεν είναι ακόμα αδειούχοι. Αυτό έχει και άλλες προϋποθέσεις», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του Ποταμιού στάθηκε στο περιστατικό με τους δημοσιογράφους στην Αμερική. «Αυτή η ιστορία θα είναι η δαμόκλειος σπάθη σας και η ταφόπλακά σας γιατί ξεσκεπάζεται η αριστερή διαπλοκή». «Να φορέσετε τις περούκες της Νέας Υόρκης γιατί θα φύγετε νύχτα» δήλωσε.

«Δεν περίμενα χρησιμοποιήσετε αυτό το άθλιο γεγονός και την άθλια επιλογή των καναλαρχών, να στείλουν ανθρώπους μεταμφιεσμένους με περούκες, να με ακολουθήσουν στη Νέα Υόρκη για να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας. Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δεν κάνετε κριτική στους καναλάρχες, ήρθατε εδώ να αστειευτείτε», αναφερόμενος στον κ. Φωτήλα.

«Το ήθος το δικό μας επέταξε να εισπράξουμε τα 300 εκ. κ. Φωτήλα και κύριοι της αντιπολίτευσης και κύριοι καναλάρχες».

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας έκανε σαφή αναφορά στον κ. Βαρδινογιάννη και τον Δημήτρη Κοντομηνά λέγοντας:

«Προσφέρει 13 εκ. ο κ. Βαρδιονογιάννης στο διαγωνισμό. Πως περιμένει να γίνει υπερθεματιστής;» και συνέχισε τονίζοντας: «Πάει ο κ. Κοντομηνάς, δεν πάει πουθενά στον τελικό, στη δεύτερη φάση. Γιατί να γίνει υπερθεματιστής;»

«Δεν θα κάνω πρόβλεψη τι θα γίνει με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα πω μόνο ένα πράγμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καταδείξει με αποφάσεις του ότι το καθεστώς που κληρονομήσαμε παραβίασε το Σύνταγμα και τους νόμους. Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων και του σκεπτικού που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας λέει ρητά ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Εμείς θα τηρήσουμε το Σύνταγμα, τους νόμους και το διαγωνισμό. Θα ολοκληρώσουμε και θα εισπράξουμε τα λεφτά, κατέληξε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ