Η Ιρανοαμερικανίδα καλλονή που θα φέρει κοντά ΗΠΑ και Ιράν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ιρανοαμερικανίδα καλλονή που θα φέρει κοντά ΗΠΑ και Ιράν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόσφατος διορισμός μίας 34χρονης στη θέση της εκπροσώπου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Περσική γλώσσα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός καθώς αντανακλά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προσεγγίσουν την Τεχεράνη.

Έτσι, η Ιρανο-Αμερικανίδα Sahar Nowrouzzadeh θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχέσεων με το Ιράν έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες έντασης.

Η Ιρανοαμερικανίδα καλλονή που θα φέρει κοντά ΗΠΑ και Ιράν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Nowrouzzadeh γεννήθηκε στο Ιράν ωστόσο μεγάλωσε στις ΗΠΑ όπου μετακόμισε η οικογένειά της. Ωστόσο δεν έχασε ποτέ την επαφή της με τη γλώσσα της. Έχει κάνει σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και μέλος του Εθνικούς Ιρανο-Αμερικανικού Συμβουλίου. Γνωστή για τη δημόσια δραστηριότητά της, θεωρείται μία ιδιαίτερα ικανή διπλωμάτης, και φαίνεται μάλιστα να θέλει ειλικρινά να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πρόσφατα συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις για το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Όπως σημειώνουν πάντως αναλυτές, η τοποθέτηση της Nowrouzzadeh σε μία τόσο υψηλή θέση μπορεί να δώσει στο Ιράν μία πολύ μεγάλη δυνατότητα να επηρεάσει τη πολιτική των ΗΠΑ ωστόσο είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς ακόμα για ιρανικό λόμπι στην χώρα.

Η Ιρανοαμερικανίδα καλλονή που θα φέρει κοντά ΗΠΑ και Ιράν [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν καλλονή ΗΠΑ σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ