Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη -Μπακάλικα, ταβέρνες, στραγάλια και τσίπουρο

Oι διαδρομές του Thessaloniki Walking Tours καλωσορίζουν το Φθινόπωρο με μία ξενάγηση στην Εγνατία, σε μέρη όπου χτυπά η καρδιά της Σαλονικιώτικης γεύσης.

Το ραντεβού ορίζεται για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για μία βόλτα σε δρόμους, στενά και μυστικές γωνιές, γύρω απο την κεντρική οδό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε μια μόνο βραδιά ταξιδεύουμε με τη γεύση μέχρι την Ιταλία αλλά και την Ρωσία, επισκεπτόμαστε έναν καφενέ παλαιού τύπου αλλά και έναν σύγχρονο που έχει να μοιραστεί μαζί μας τις καλύτερες του συνταγές.

Μπαίνουμε σε ένα από τα παλαιότερα στραγαλάδικα της πόλης και ανασύρουμε μνήμες από την παιδική μας ηλικία, γευόμαστε εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά και τα συνοδεύουμε με τσίπουρο.

Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της πιο βαθιάς γαστρονομικής συνήθειας που τρώγεται σε βαθύ πιάτο, δοκιμάζουμε φρέσκο γάλα από μηχάνημα, γνωρίζουμε μια κουζίνα που δένει την παράδοση με το μοντέρνο σε μια από τις καλύτερες ταβέρνες της πόλης και όπως πάντα κλείνουμε γλυκά σε αγαπημένο μας προορισμό.

Οδηγός ο Κωστής Ζαφειράκης.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, Ώρα: 19:00
Σημείο συνάντησης: πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου)

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ