Οι ιδιώτες πιστωτές προσέλαβαν ειδικούς συμβούλους για το PSI - iefimerida.gr

Οι ιδιώτες πιστωτές προσέλαβαν ειδικούς συμβούλους για το PSI

ειδικοί σύμβουλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιδιώτες δανειστές της Ελλάδας προσέλαβαν τα νομικά γραφεία συμβούλους για τη διαπραγμάτευση του κουρέματος του ελληνικού χρέους, σύμφωνα Reuters.

Οι εν λόγω σύμβουλοι εργάζονται στα νομικά γραφεία Allen & Overy, White & Chase, καθώς και την Blackstone. Μάλιστα η κίνηση φαίνεται να δείχενι πως οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) έχουν περιπλακεί.

Εξάλλου εκπρόσωποι της Τρόικα θα συναντηθούν με τους δανειστές αύριο στο Παρίσι, με τους ομολογιούχους να πιέζουν για λύση το γρηγορότερο δυνατόν. Στόχος είναι να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, είπε μία πηγή. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε η λύση θα βρεθεί το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου.

Στον τελευταίο γύρο συνομιλιών στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη δομή της συμφωνίας, αλλά δεν συζητήθηκαν ακόμη νούμερα, συμπλήρωσε.

Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσονται ομαλά, αλλά δεν ισχύει και το ίδιο με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται σκληρή στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα καλύπτουν τα νέα ομόλογα που πρόκειται να εκδοθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ