Πυρ ομαδόν δικαστών κατά κυβέρνησης για τα σχέδια μείωσης των μισθών τους - iefimerida.gr

Πυρ ομαδόν δικαστών κατά κυβέρνησης για τα σχέδια μείωσης των μισθών τους

Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδρασή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει εκ νέου τους μισθούς τους, μέσω των αλλαγών που προοιωνίζονται στα ειδικά μισθολόγια, εκφράζουν οι 5 δικαστικές ενώσεις, με ανακοίνωσή τους.

Μετά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπου δεν φάνηκε σημείο επαφής, οι δικαστικές ενώσεις βρίσκονται επί ποδός, έτοιμες να αντιτεθούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση.

Όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση στοχεύει στην δημιουργία δικαστών δύο ταχυτήτων, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που έχει αποφανθεί ότι δεν χωρούν νέες μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν:

H κυβέρνηση, παρ' όλα αυτά, αρνούμενη να κατανοήσει τη φύση και το σκοπό της δικαστικής λειτουργίας, επικαλείται «εξορθολογισμό-αποσυμπίεση» των ειδικών μισθολογίων και σχεδιάζει περαιτέρω μειώσεις των δικαστικών αποδοχών, καθώς και τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων, με επιδόματα σε όσους έχουν "θέσεις ευθύνης", παραγνωρίζοντας πλήρως το γεγονός ότι κάθε δικαστικός λειτουργός, που κρίνει για την ελευθερία, την περιουσία, και την προστασία και αποτελεσματική άσκηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, έχει θέση απόλυτης και ισότιμης ευθύνης, η οποία δεν μπορεί να διαχωρισθεί από την αντίστοιχη θέση των συναδέλφων του, ανεξάρτητα από το βαθμό τους ή την άσκηση από αυτούς διοικητικής φύσεως καθηκόντων. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που έχουν ήδη εκδοθεί και τις οποίες παραβιάζει πολλαπλώς με μεθόδους και τεχνάσματα, πλήττοντας ανεπίτρεπτα το κύρος της δικαστικής λειτουργίας, ισότιμης προς τις άλλες δύο, αλλά και αθετώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και τις κατά καιρούς δηλώσεις της για ανεπιφύλακτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τις αποφάσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ