Καραμανλής: Ο θείος μου τα έβαλε με τους εργολάβους των media – Ο Τσίπρας φτιάχνει νέους - iefimerida.gr

Καραμανλής: Ο θείος μου τα έβαλε με τους εργολάβους των media – Ο Τσίπρας φτιάχνει νέους

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Καραμανλής και η ΝΔ τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους στο χώρο» είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Με την επισήμανση αυτή ο βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ τοποθετήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «του κ.Τσίπρα του αρέσει να κολακεύει τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή... Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία το 2006 τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα, ο Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους των media. Είναι σαφές λοιπόν πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν καταργεί τη διαπλοκή, αλλά αντιθέτως τη θεσμοθετεί. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Η διαδικασία αδειοδότησης που ακολουθήθηκε είναι συνταγματικά διάτρητη».

Ο βουλευτής Σερρών πρόσθεσε πως τα προβλήματα του χώρου των ΜΜΕ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν διακομματικά και με μια ελάχιστη συναίνεση αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία πάντα έδειχνε το δρόμο της συναίνεσης και της συνεννόησης.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα κανάλια δεν πρέπει να είναι μόνο τέσσερα. Όμως, δεν αποτελεί αρμοδιότητα ούτε δική μου, ούτε του κ.Παππά, ούτε του κ. Σπίρτζη, ούτε κανενός άλλου πολιτικού να αποφασίσουμε για τον αν οι άδειες θα πρέπει να είναι τέσσερις ή δεκατέσσερις ή 24. Γι’ αυτό υπάρχει το ΕΣΡ, μια ανεξάρτητη αρχή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακάμψει. Οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τα θεσμικά αντίβαρα ως προς την εκτελεστική εξουσία. Εμείς ως ΝΔ έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει διαρκώς τις ανεξάρτητες αρχές».

Τοποθετούμενος τέλος για το θέμα της Τράπεζας Αττικής ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το κόμμα του είχε αναδείξει το πρόβλημα εδώ και μήνες. «Είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Εδώ βλέπουμε το απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης. Αδειοδότηση καναλιών και Τράπεζα Αττικής είναι δύο θέματα που βλέπουμε να ενώνονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καραμανλής θείος Τσίπρας εργολάβοι media
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ