Moller-Maersk: Αναδιάρθρωση με σπάσιμο δραστηριοτήτων λόγω ύφεσης στη ναυτιλία - iefimerida.gr

Moller-Maersk: Αναδιάρθρωση με σπάσιμο δραστηριοτήτων λόγω ύφεσης στη ναυτιλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχοντας δεχθεί πλήγμα από τα χαμηλά ναύλα φορτίου και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η δανέζικη εταιρία A.P. Moller-Maersk θα «σπάσει» σε δύο ξεχωριστές μονάδες μεταφορών και ενέργειας, στο πλαίσιο μιας πολυαναμενόμενης αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο όμιλος, με ιστορία 112 ετών, θα επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητες μεταφορών και επιμελητείας (logistics), που θα περιλαμβάνουν τις Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer και Maersk Container Industry. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναζητήσει λύσεις για τις πετρελαϊκές της μονάδες και τις σχετιζόμενες με αυτές δραστηριότητες εντός 24 μηνών.

Αυτές αναμένεται να διαχωριστούν από τη βασική εταιρία είτε ως μεμονωμένες εταιρίες είτε ως συνδυαζόμενες μονάδες «υπό την μορφή κοινοπραξιών, συγχωνεύσεων, ή εισαγωγής στο χρηματιστήριο».

Moller-Maersk: Αναδιάρθρωση με σπάσιμο δραστηριοτήτων λόγω ύφεσης στη ναυτιλία | iefimerida.gr 0

«Ο διαχωρισμός των μονάδων μεταφορών και επιμελητείας και των μονάδων πετρελαίου και των σχετικών με αυτές δραστηριότητες σε δύο ανεξάρτητους βραχίονες μονάδες θα μας δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στις αντίστοιχες αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος Μάικλ Πραμ Ρασμούσεν. «Οι βιομηχανίες στις οποίες λειτουργούν είναι πολύ διαφορετικές, και οι δύο αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές υποκείμενες βασικές αρχές και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων μεταφορών και logistics και το πετρέλαιο σε δύο ανεξάρτητα τμήματα θα επιτρέψει τόσο να επικεντρωθεί στις αντίστοιχες αγορές τους. Αυτό θα αυξήσει τη στρατηγική ευελιξία με την ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων στο Transport & Logistics, διασφαλίζοντας παράλληλα την ευελιξία να ακολουθήσει στρατηγικές λύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Η Maersk Line, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, έχει πληγεί από τα πολύ χαμηλά ναύλα φορτίου, ενώ η πετρελαϊκή μονάδα του ομίλου βρίσκεται αντιμέτωπη με την μείωση των τιμών του αργού κατά 60% από τα μέσα του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ A.P. Moller-Maersk διαχωρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ