Μπάρκουλης: Εζησα πίκρες -Στην κατοχή είχα φάει και γάτα - iefimerida.gr

Μπάρκουλης: Εζησα πίκρες -Στην κατοχή είχα φάει και γάτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ανέκδοτη συνέντευξη του Ανδρέα Μπάρκουλη βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά το θάνατό του.

Αφορά σε συνομιλία του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα από το 1997 που μέρος της δημοσιεύει η Freddo.

Στην συνέντευξη αυτή ο Ανδρέας Μπάρκουλης μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και εξομολογήθηκε οτι στην κατοχή έτρωγαν μέχρι γατες και σκύλους.
«Είμαι γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1936, την ημέρα που έγινε δικτάτορας ο Μεταξάς. Ο μπαμπάς μου ήταν σπουδαίος δάσκαλος που σκίστηκε για να μας θρέψει.

Θυμάμαι, τότε πηγαίναμε στο χωριό και παίρναμε χόρτα για να φάμε. Πού κρέας! Ο μπαμπάς μου είχε δώσει και γάτα να φάω στην Κατοχή. Και σκύλο. Μέναμε τότε Πραξιτέλους και Ναυάρχου Καραολή Δημητρίου. Δύσκολα χρόνια. Πολλή πεινά, σου λέω».

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε μεγαλώνοντας και τη ζωή του όταν ήταν παντρεμένος με την Έφη Αναστασίου.
«Θα γινόμουν καλός μαθητής. Όμως δεν πήγα πανεπιστήμιο. Δεν υπήρχαν λεφτά. Μια συνταξούλα της μάνας μου, του Δημοσίου, πήγαινα και έπαιρνα κάθε δεκαπενθήμερο.

Έχω κλάψει και άλλες φορές, μέσα από τη σιωπή μου πενθώ για όσα βιώνω. Είναι δύσκολη η σιωπή. Λεν μου παίρνεις κουβέντα όταν θέλω. Υπήρχαν φορές που μαζί με την Έφη δεν είχαμε ούτε ψωμί να φάμε. Έζησα πίκρες, οι οποίες με έψησαν. Με έκαναν ακόμα πιο δυνατό για να αντέξω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ