Το πρόγραμμα του Πόρτα είναι πλούσιο και θυμίζει Αμόρε -Παραστάσεις και για μωρά 8 μηνών - iefimerida.gr

Το πρόγραμμα του Πόρτα είναι πλούσιο και θυμίζει Αμόρε -Παραστάσεις και για μωρά 8 μηνών

Ο «Θεατροποιός»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σήμα κατατεθέν τις παιδικές παραστάσεις της Ξένιας Καλογεροπούλου και την έμπνευση, που έχει κάτι από το παλιό και καλό Αμόρε, του Θωμά Μοσχόπουλου ξεκινά η σεζόν για το θέατρο Πόρτα.

Έργα για μωρά από 8 μηνών, παιδιά και μεγάλους, λογοτεχνία και σάτιρα, Κάφκα και Γκόγκολ, μουσικές Προκόφιεφ, αλλά και μετάφραση του Πέτρου Μάρκαρη έχει η φετινή σεζόν.
Μία σεζόν, που όποιος προλάβει το «Πάσο φίλου» θα τα δει όλα με 50 ευρώ.

Με μια ματιά
Ο «Θεατροποιός»

Το πρόγραμμα του Πόρτα είναι πλούσιο και θυμίζει Αμόρε -Παραστάσεις και για μωρά 8 μηνών  | iefimerida.gr 0

Η κωμωδία του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και το Νίκο Χατζόπουλο σε ένα ρόλο-σταθμό στην πορεία του, χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα της περσινής σεζόν και ένας φόρος τιμής σε όσους κάνουν θέατρο στις μέρες μας. Για 10 μόνο παραστάσεις. Απο 2 Οκτωβρίου.

Έχοντας αποσπάσει δύο βραβεία σκηνοθεσίας (Γεωργία Μαυραγάνη) και καλύτερης παράστασης της χρονιάς από τα Queer Theatre Awards, οι “Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες” του Ρόμπερτ Μούζιλ, ένα από τα εκατό αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit, αποτέλεσαν μία από τις πιο δυνατές εκπλήξεις της περσινής σεζόν. Για 10 μόνο παραστάσεις γι'αυτούς που δεν πρόλαβαν να τη δουν και για όσους θα την ξαναδούν από 10 Οκτωβρίου.

Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες της περσινής σεζόν, το “Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο”, που βασίστηκε σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, υπό τους ήχους της μουσικής του Sergei Prokofiev, ανεβαίνει και πάλι στο ΠΟΡΤΑ από τους Patari Project υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Σοφίας Πάσχου. Απο 9 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του Πόρτα είναι πλούσιο και θυμίζει Αμόρε -Παραστάσεις και για μωρά 8 μηνών  | iefimerida.gr 1

Θωμάς Μοσχόπουλος, Φωτογραφία: kiki papadopoulou

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος παρουσιάζει τη «Δίκη του Κ». Μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα «Η Δίκη» του Φραντς Κάφκα. «Κάποιος θα πρέπει να είχε συκοφαντήσει τον Γιόζεφ Κ., καθώς χωρίς να έχει κάνει τίποτε κακό, ένα ωραίο πρωί συνελήφθη». Έτσι αρχίζει ένα από τα πιο εμβληματικά μυθιστορήματα του εικοστού αιώνα. Ο Γιόζεφ Κ., ανώτερος υπάλληλος τραπέζης και καθ’ όλα αξιοπρεπής πολίτης, ειδοποιείται από μια σειρά οργάνων μιας ακαθόριστης ανώτερης Αρχής, ότι πρόκειται να δικαστεί για κάτι που κανείς δεν τον πληροφορεί ως προς το τι είναι ακριβώς ούτε και ο ίδιος μπορεί να προσδιορίσει τι του καταλογίζεται.
Η παράσταση ξεκινά 18 Νοεμβρίου. Με τους: Σωκράτη Πατσίκα, Μιχάλη Συριόπουλο, Κίττυ Παϊταζόγλου, Θάνο Λέκκα, Μάνο Γαλάνη, Ειρήνη Μπούνταλη, Παντελή Βασιλόπουλο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Ελένη Βλάχου, Φοίβο Συμεωνίδη.

Το αυτοβιογραφικό Θεατρικό Μυθιστόρημα του Μπουλγκάκωφ, «Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη» που έγραφε παράλληλα με το Μαιτρ και Μαργαρίτα και άφησε λόγω του θανάτου του ημιτελές (1936-1939), αποτυπώνει με χιούμορ και διαβρωτικό σαρκασμό την θέση του καλλιτέχνη σ’ ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, εστιάζοντας συγκεκριμένα στην περιπέτεια ενός συγγραφέα μπλεγμένου στα γρανάζια του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας επί Στάλιν. Από 6 Δεκεμβρίου.

Με όχημα πάντα την ιδιαίτερη αισθητική και κινησιολογία τους οι Patari Project, βουτάνε στο γκροτέσκο και παράδοξο σύμπαν της «Μύτης» του Γκόγκολ δημιουργώντας ένα νέο θεατρικό έργο με απόλυτα- όπως λένε πάντα- σύγχρονη ματιά. Τον Ιανουάριο.

Το πρόγραμμα του Πόρτα είναι πλούσιο και θυμίζει Αμόρε -Παραστάσεις και για μωρά 8 μηνών  | iefimerida.gr 2

Το παιδικό του Πόρτα έχει την εγγύηση του ονόματος της Ξένιας Καλογεροπούλου με 4 παραστάσεις, ανάλογα με την ηλικία, που αφορούν από τα μωρά μέχρι και το ενήλικο κοινό.

Το ΠΟΡΤΑ συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Μικρό Θέατρο Αγρινίου και παρουσιάζει τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!» για μωρά απο 8 μηνών έως 4 ετών.

Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος βάζοντας την δική τους γνώριμη πινελιά, διασκευάζουν τον «Δράκο» του Γιεβγκένι Σβάρτς, το γνωστό αριστούργημα του εικοστού αιώνα, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση για μικρούς- αλλά και όχι μόνο- θεατές, με καυστικό χιούμορ, παιγνιώδεις ανατροπές που μπλέκουν το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα μέσα από έντονη θεατρικότητα.

Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα θα πραγματοποιούνται αφηγήσεις παραμυθιών απ' όλον τον κόσμο από τη Ξένια Καλογεροπούλου. Ιστορίες που θα ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή του ΠΟΡΤΑ και ύστερα θα παρασύρουν τα παιδιά σε δράσεις και παιχνίδια με την Άννα Παπαφίγκου, ενώ η Ξένια Καλογεροπούλου θα συζητά με τους συνοδούς τους για την αναγκαιότητα της προφορικής αφήγησης.

Τρίτη χρονιά συνεργασίας για το ΠΟΡΤΑ και τη θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ, που φέτος περιλαμβάνει τη νέα εκπαιδευτική παράσταση “(Δεν) είμαι ΠΡΟ”, που απευθύνεται στα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού και σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Το πάσο του φίλου
Το ΠΟΡΤΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε 300 φίλους του που θα προμηθευτούν το Πάσο Φίλου, να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις (θεάτρου, παιδικού θεάτρου, βρεφικού θεάτρου, χοροθεάτρου και μουσικής) της φετινής σεζόν με 50 ευρώ και πέραν της εισόδου στα θεάματα, θα εξασφαλίζει μοναδικά προνόμια, όπως συμμετοχή σε συζητήσεις με τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους άλλους συντελεστές των παραστάσεων, προσκλήσεις σε επίσημες πρεμιέρες.

Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59 Αθήνα, τηλ.: 210 77 11 333

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ