Μαρινόπουλος: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης για το άρθρο 99 - iefimerida.gr

Μαρινόπουλος: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης για το άρθρο 99

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος Α.Ε. στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα αναβολής που κατέθεσε η πλευρά Μαρινόπουλου, η οποία δεσμεύτηκε πως στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλει σχέδιο εξυγείανσης. Με πρόσθετη παρέμβασή της στο δικαστήριο τάχθηκε υπέρ του αιτήματος αναβολής της συζήτησης και η πλευρά της εταιρείας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.

Στις προθέσεις της εταιρείας, όπως αναφέρθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους της είναι να οριστεί μια νέα ημερομηνία εκδίκασης, το αργότερο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να κλειδώσει το τελικό κείμενο για το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο και θα κατατεθεί στο δικαστήριο προκειμένου να ενεργοποιηθεί τελικά η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 106Β, αντί αυτής του άρθρου 99.

Αν και δεν έχει κλείσει ακόμη το τελικό σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης, η τελευταία πραγματοποιεί διερευνητικές επαφές με προμηθευτές τόσο για το θέμα του κουρέματος των οφειλών όσο και για τον εφοδιασμό των κατασημάτων, που θα επιτευχθεί μέσω των εγγυήσεων της Σκλαβενίτης.

Αναφορικά με τη διαγραφή μέρους των χρεών της Μαρινόπουλος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινείται κοντά στο 50% και θα είναι οριζόντιο και όχι ανά ύψος οφειλής, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά. Το «κούρεμα» χρεών θα αφορά το σύνολο των προμηθευτών, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς του συνόλου των υποχρεώσεων σε πιστωτικά υπόλοιπα μικρότερα των 100.000 ευρώ (ανά προμηθευτή για το σύνολο των τεσσάρων υπό εξυγίανση εταιρειών) στη νέα εταιρεία που θα ελέγχει η Σκλαβενίτης σκοντάφτει σε τεχνικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρινόπουλος εκδίκαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ