Η παιδική σκηνή του Εθνικού παρουσιάζει Οσκαρ Ουάιλντ - iefimerida.gr

Η παιδική σκηνή του Εθνικού παρουσιάζει Οσκαρ Ουάιλντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αρης Τρουπάκης, συνεργάτης του Στάθη Λιβαθινού από τα πρώτα χρόνια της Πειραματικής του Εθνικού, αναλαμβάνει την παιδική σκηνή του Εθνικού.

Επιλέγει Οσκαρ Ουάιλντ και σκηνοθετεί το έργο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», μια ιστορία που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Το παραμύθι, βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Όλα ξεκινούν όταν
Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολόνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του…
Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός.

Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας. Την φτώχια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

Η παιδική σκηνή του Εθνικού παρουσιάζει Οσκαρ Ουάιλντ  | iefimerida.gr 0

Έξοχος ο θίασος επί σκηνής (με αλφαβητική σειρά): Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Ανδρέου, Μαλαματένια Γκότση, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα
Παίζουν ζωντανά οι μουσικοι: Aλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου
Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ