Στη Ντέλια Βελκουλέσκου οι κοινωνικοί εταίροι για τα εργασιακά- Συναντήθηκε και με Σταθάκη - iefimerida.gr

Στη Ντέλια Βελκουλέσκου οι κοινωνικοί εταίροι για τα εργασιακά- Συναντήθηκε και με Σταθάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης βρίσκονται στο επίκεντρο των συναντήσεων που έχει από το πρωί η Ντέλια Βελκουλέσκου με κοινωνικούς εταίρους και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε με την επικεφαλής του ΔΝΤ στο πλαίσιο των τεχνικών βελτίωσεων για την ενδιάμεση έκθεση του Ταμείου ενώ ανάλογηση συνάντηση αναμένεται να έχει και αύριο.

Το κλιμάκιο στελεχών του ΔΝΤ με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου θα ενημερωθεί για τις θέσεις των παραγωγικών φορέων σχετικά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις συναντήσεις που θα έχει με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ και της ΕΣΕΕ. Ηδη οι φορείς έχουν εκφράσει κάνει γνωστές τις θέσεις τους με τη ΓΣΕΕ να εστιάζει στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, στο δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία και στην αντίθεσή της στις ομαδικές απολύσεις.

Η ΕΣΕΕ έχει αποδεχτεί ως ανώτατο όριο απολύσεων το 10% , δηλαδή τον διπλασιασμό του ορίου επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων έχει μικρή σημασία, καθώς αφορά μεγέθη επιχειρήσεων από 150 εργαζόμενους και πάνω.

Από την πλευρά του ο ΣΕΒ υποστηρίζει ότι τα εργασιακά δεν είναι πανάκεια για την ανάπτυξη και οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν μπορούν από μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα της απασχόλησης.

Ο ΣΕΒ πάντως είναι πιο κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ σε σχέση με την επανεξέταση των προνομίων που έχουν δοθεί στους συνδικαλιστές (άδειες, μισθοδοσία, εύρος προστασίας), αλλά και τις διαδικασίες κήρυξης απεργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βελκουλεσκου ΓΣΕΕ ΕΣΕΕ Σταθάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ