11th Greek Roadshow: Σήμερα τα ραντεβού των εισηγμένων με ξένα funds και θεσμικούς επενδυτές - iefimerida.gr

11th Greek Roadshow: Σήμερα τα ραντεβού των εισηγμένων με ξένα funds και θεσμικούς επενδυτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις προοπτικές των εταρειών τους θα κληθούν να απαντήσουν σήμερα στα ξένα επενδυτικά funds, οι εκπρόσωποι των 25 μεγάλων εισηγμένων, που συμμετέχουν στο 11th Greek Roadshow του Λονδίνου, που διοργάνωνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το κύριο μέρος της διοργάνωσης πραγματοποιείται σήμερα και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και μεγάλων εταιρειών έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με μεγάλους επενδυτικούς οίκους, καθώς και συγκριτικά μεγάλο αριθμό funds. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μικρός αριθμός συναντήσεων, από σήμερα νωρίς το πρωί όμως οι επικεφαλής και τα στελέχη των εισηγμένων έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του κτιρίου του Bloomberg στο City όπου πραγματοποιείται η διήμερη εκδήλωση.

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στις τράπεζες και στις εταιρείες μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενώ οι ξένοι fund manager θα επιδιώξουν να αποκτήσουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για την πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα και κυρίως για την πορεία του κυβερνητικού έργου και τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο Πέμπτη θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Οι Ελληνικές Κεφαλαιαγορές επιταχύνουν την πραγματική οικονομία» ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο κ. Χαρίτσης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρηματικών και επενδυτικών σχημάτων.

Στη βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται τελικά 25 εισηγμένες, μετά τις ακυρώσεις από τον ΟΛΠ και την Attica Bank αλλά και άλλων δύο εταιρειών από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση που δεν συμμετέχουν, καθώς δεν έκλεισαν επαρκή αριθμό συναντήσεων. Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται στο Roadshow του Λονδίνου, είναι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, καθώς και οι εταιρείες ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Aegean, Eλλάκτωρ, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Lamda Development, Μυτιληναίος, Μέτκα, Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΤΕΧ-Ανεμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Roadshow Λονδίνο εισγηγμένες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ