Φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή - iefimerida.gr

Φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Κορέα εκφράζει την ανησυχία της, για το ενδεχόμενο νέων προκλητικών πυραυλικών εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα, η Σεούλ εκτιμά ότι γίνονται προετοιμασίες και για νέα πυρηνική δοκιμή, αλλά και για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην κάλυψη των εισόδων σε δύο τούνελ δοκιμών, στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών που διαθέτει, κινήσεις που σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, αποτελούν ενδείξεις προετοιμασίας για νέα πυρηνική δοκιμή, στο άμεσο μέλλον.

Τα ειδικά δίχτυα απόκρυψης τοποθετήθηκαν στην είσοδο του δεύτερου τούνελ, όπου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 5η πυρηνική δοκιμή της, στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά και στην είσοδο του τρίτου τούνελ δοκιμών, όπου εκτιμάται ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει την επόμενη πυρηνική δοκιμή της.

Νέες υπερπτήσεις από τους Αμερικάνους

Δύο αμερικανικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν σήμερα πτήση πάνω από τη Νότια Κορέα, με το ένα από αυτά, να προσγειώνεται σε αεροπορική βάση που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ., νοτίως της πρωτεύουσας, Σεούλ.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτήση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τη Νότια Κορέα, από τότε, που η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 5η πυρηνική δοκιμή της, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα, η πτήση του ζεύγους των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B Lancer, που έχουν την έδρα τους στο Γκουάμ, είχε ως στόχο να επιδείξει την ενεργή αμυντική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Νότια Κορέα.

Καταδικάζει το κοινοβούλιο

Στο μεταξύ το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, ψήφισε σήμερα απόφαση με την οποία καταδικάζει την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ζητώντας από την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Από τα 300 μέλη του κοινοβουλίου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 203 βουλευτές. Από αυτούς, οι 200 ψήφισαν την απόφαση, ενώ υπήρξαν τρεις αποχές από την ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα πυρηνική δοκιμή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ