Οι καλύτερες και οι χειρότερες δικαιολογίες για να κάνεις κοπάνα από το γραφείο - iefimerida.gr

Οι καλύτερες και οι χειρότερες δικαιολογίες για να κάνεις κοπάνα από το γραφείο

Φωτογραφίες: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλεις να λείψεις μία μέρα από το γραφείο και δεν ξέρεις τι δικαιολογία να πεις; Θα καταφύγεις πάλι στην γνωστή λύση του κρυολογήματος ή επειδή την έχεις εξαντλήσει θα πεις κάτι πιο πρωτότυπο;

Για να είσαι καλύτερα προετοιμασμένος την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσεις, ερευνητές ρώτησαν 1.000 αφεντικά σχετικά με το ποια δικαιολογία τους φαίνεται πιο πειστική και ποια έχουν βαρεθεί να ακούν .

Οι καλύτερες και οι χειρότερες δικαιολογίες για να κάνεις κοπάνα από το γραφείο | iefimerida.gr 0

Οι περισσότεροι, λοιπόν, ανέφεραν πως η γρίπη, ο πόνος στην πλάτη ή κάποιος παρόμοιος μικροτραυματισμός είναι και οι συνηθέστερες «δικαιολογίες» που ακούν από τους υπαλλήλους τους... και φυσικά δεν τους πιστεύουν όλους.

Από την άλλη, λόγοι όπως το υπερβολικό άγχος, η χειρουργική επέμβαση και η κατάθλιψη ήταν απόλυτα αποδεκτοί από τους περισσότερους που ερωτήθηκαν.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες δικαιολογίες για να κάνεις κοπάνα από το γραφείο | iefimerida.gr 1

Ο λόγος που οι περισσότεροι όμως καταφεύγουμε στο να πούμε το κρυολόγημα ως πρώτη δικαιολογία, είναι διότι συνήθως δεν έχουμε πρόβλημα να αποκαλύπτουμε κάποια σωματική μας αδυναμία. Το ίδιο δεν ισχύει όμως και με τα προβλήματα ψυχικής μας υγείας, τα οποία όχι μόνο αρνούμαστε να τα αποκαλύψουμε, αλλά σε γενικές γραμμές το κρύβουμε κιόλας.

Έτσι, ακόμη αν όντως είσαι πολύ αγχωμένος και αδυνατείς να πας στο γραφείο, το πιθανότερο είναι να πεις πάλι ψέματα, φοβούμενος για το πώς θα κριθείς αν πεις τι πραγματικά σου συμβάινει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά δικαιολογίες αφεντικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ