Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] - iefimerida.gr

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones αρχίζει να γίνεται το μεγάλο σουξέ του 21ου αιώνα. Προ ημερών πήρε τρία βραβεία στα Emmy Awards και έγινε η πρώτη σειρά όλων των εποχών.

Ενα από τα στοιχεία που προκαλούν δέος, εκτός από τους πρωτότυπους ήρωες, τα συγκλονιστικά σκηνικά, τις μεγάλες μάχες, είναι τα μεσαιωνικά, πλουσιοπάροχα γεύματα και δείπνα που δίνονται σε πολλές περιστάσεις.
Το πιο μυθικό πιάτο που σερβιρίστηκε στη σειρά είναι η πίτα με περιστέρι, στον γάμο της Margaery Tyrelle και του Joffrey Baratheon. Ο τελευταίος έκοψε την πίτα με το σπαθί του, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μια δεκάδα ζωντανά περιστέρια, μπροστά στο άφωνο πλήθος.

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Αλλά το Game of Thrones δεν θα ήταν Game of Thrones χωρίς το ψητό αγριογούρουνο με μανιτάρια και μήλα, το οποίο σερβιρίστηκε στην κηδεία του Robert Baratheon. Ενα άλλο μυθικό πιάτο είναι το κρέας αλόγου, ψητό με μέλι και πιπέρι που σερβιρίστηκε στο γάμο των Daenerys Targaryen και Khal Drogo. Οι πιο λαίμαργοι τηλεθεατές πρόσεξαν, σίγουρα, το γευστικό αρνί, μαγειρεμένο σε κρούστα σκόρδου και αρωματικών, το οποίο σερβιρίστηκε την ημέρα της άφιξης των Jon Snow και Sam.

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Τα περισσότερα πιάτα δεν βγαίνουν από την φαντασία του σκηνοθέτη George R. R. Martin, αλλά εμπνέονται στην πραγματικότητα από την μεσαιωνική κουζίνα. Η πίτα περιστεριού ήταν μια σπεσιαλιτέ της εποχής, καθώς και το αγριογούρουνο. Πολλά πιάτα έβγαιναν από μείξη αλμυρού και γλυκού. Φυσικά, για να ψήσει κάποιος αγριογούρουνο έπρεπε να διαθέτει πολλά ξύλα, άρα να είναι πλούσιος.

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Κρεατικά με σάλτσες, τοπικά λαχανικά, φακές, κολοκύθες και σιτηρά, αυτά τα φαγητά έτρωγαν κυρίως οι ιππότες του Μεσαίωνα.
Και τι έπιναν στον Μεσαίωνα; Κυρίως κρασί, όπως κάνει σε πολλά επεισόδια ο Tyrion Lannister. Τα κρασιά της εποχής είχαν λιγότερο αλκοόλ από τα σημερινά, δεν ξεπερνούσαν τους 9 βαθμούς.

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ο σκηνοθέτης, όπως κάνει για τις μάχες, τα κοστούμια και τις συνήθεις που αναπαριστά στην επιτυχημένη σειρά, εμπνέεται από τα ιστορικά βιβλία για τα γεύματα των ηρώων του. Ευτυχώς, ο θρύλος που επιβάλλει στις γυναίκες της σειράς να καταπίνουν μια καρδιά αλόγου ωμή ώστε να γεννήσουν αγόρια, είναι μόνο θρύλος.

Κουζίνα: Tα επικά, μεσαιωνικά πιάτα που τρώνε οι ήρωες του Game of Thrones [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Game of Thrones πιάτα μεσαιωνικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ