ΤΑΙΠΕΔ: Η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει ακόμη αρχίσει - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει ακόμη αρχίσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματων σχετικά με τους όρους παραχώρησης της Εγνατίας Οδού προχώρησε το ΤΑΪΠΕΔ σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΤΑΪΠΕΔ αναφέρει:

Το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Έγκλημα στην… Εγνατία Οδό».

Οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει καν ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (www.hradf.com).

Ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού

Στο μεταξύ την εκτίμηση ότι αυτό που προέχει σήμερα σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του άξονα της Εγνατίας Οδού είναι να υπάρξει ένα «δίκαιο και εύλογο τίμημα» και «σωστή αποτίμηση της αξίας πώλησης του δικαιώματος» διατύπωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, Απόστολος Αντωνούδης.

Ο κ. Αντωνούδης τόνισε ότι «όταν μιλάμε για Εγνατία Οδό δεν εννοούμε την εταιρεία, δεν θα πουληθούν οι μετοχές. Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να υπάρχει και να παράγει το έργο που παράγει. Αυτό που θα παραχωρηθεί είναι ο άξονας της Εγνατίας Οδού μαζί με τρεις κάθετους. Όταν λέμε παραχώρηση, λοιπόν, εννοούμε το δικαίωμα, τη συντήρηση κι εκμετάλλευση του δρόμου». Πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει πρώτα από όλα το ελληνικό Δημόσιο αλλά και την ελληνική κοινωνία είναι να βρεθεί ένα δίκαιο εύλογο τίμημα, να γίνει σωστή αποτίμηση της αξίας πώλησης αυτού του δικαιώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΙΠΕΔ Εγνατία παραχώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ