Ο ΠτΔ απένειμε στον ΚΥΡ τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικος - iefimerida.gr

Ο ΠτΔ απένειμε στον ΚΥΡ τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικος

φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν από τους κορυφαίους γελοιογράφους της χώρας, τον Ιωάννη Κυριακόπουλο (ΚΥΡ), τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντας του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ΠτΔ απένειμε στον ΚΥΡ τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικος | iefimerida.gr 0

Απευθυνόμενος στον κ. Κυριακόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα διανθίζουν, έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση, και πρόσθεσε:

«Το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως λοιπόν συγκαταλέγεστε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ' αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος».

Ο ΠτΔ απένειμε στον ΚΥΡ τον Χρυσό Σταυρό Τάγματος του Φοίνικος | iefimerida.gr 1

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριακόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκ μέρους των συναδέλφων του, διότι όπως ανέφερε με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας. Και κατέληξε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: «δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ