Σπίρτζης: «Πώς διευκόλυνα εγώ τον Καλογρίτσα; -Λάσπη στον ανεμιστήρα» - iefimerida.gr

Σπίρτζης: «Πώς διευκόλυνα εγώ τον Καλογρίτσα; -Λάσπη στον ανεμιστήρα»

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις σχέσεις του με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος είναι κουμπάρος με τον κ. Καλογρίτσα, αλλά και ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ γνωρίζει εκ των έσω τα θέματα της Τράπεζας Αττικής, μιλώντας χθες 19/9 στο Kontra Channel, αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ποινικοποιούνται οι διαπροσωπικές σχέσεις.

«Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πως διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί από ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν είτε είναι από το πολιτικό σύστημα είτε από τις εφημερίδες να το καταθέσουν εδώ ανοιχτά. Το πώς; Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Λοιπόν εγώ είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει, του απλού πολίτη του ΜΜΕ, οποιουδήποτε άλλου στελέχους να μου πει πώς ευνοήθηκε ο κ. Καλογρίτσας. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, ε με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Υποδομών εκτίμησε ότι στοχοποιείται επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί όσοι έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ να έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και προσωπικό μαζί μου και με τους ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό, δηλαδή η λάσπη από πάρα πολλές πλευρές και η στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων πρέπει να αποδεικνύεται κιόλας».

Για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής είπε: «Υπήρξα πρόεδρος του ΤΕΕ από το 2010 μέχρι το 2015, τους πρώτους μήνες του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση ενώ ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ. Η σχέση μου με την τράπεζα Αττικής, είναι στο ότι έχω ένα λογαριασμό, δεν έχω ούτε δάνεια ούτε είχα κάποια συνεργασία ποτέ επειδή ήμουν πρόεδρος του ΤΕΕ για να τιμήσω…».

Στη συνέχεια ερωτήθηκε αν το ταμείο μηχανικών είναι ο βασικός μέτοχος. «Το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι του ΤΕΕ;» για να λάβει την εξής απάντηση: «Το ΤΣΜΕΔΕ ήταν και είναι. Η δεύτερη εμπλοκή που είχα με την τράπεζα Αττικής είναι να παλεύω να τη σώσω από όσους το συγκεκριμένο διάστημα πίεζαν το ταμείο να την πουλήσει και να μην έχει αυτή την επένδυση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δηλαδή επί της ουσίας να χάσει το ταμείο μας τα λεφτά που είχε επενδύσει εκεί. Όλα τα υπόλοιπα μπορούμε πραγματικά να τα αναζητήσουμε σε όσους λασπολόγους τα επικοινωνούν, αλλά για να έχουμε και εμείς, και οι ακροατές που μας ακούν να έχουν μια καθαρή εικόνα, πρέπει να βρείτε και να μας ζητήσετε στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, ποιων υπουργών συγγενείς μετείχαν στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής. Πρέπει να δούμε πόσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έγιναν αυτό το διάστημα με τον έλεγχο της τράπεζας Ελλάδος. Πόσοι έλεγχοι της τράπεζας Ελλάδος έγιναν. Αν υπάρχουν ιδρύματα από τον SSM, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν υπήρχαν από την τράπεζα της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια που είναι η αρμόδια ελεγκτική αρχή. Τρίτον, πρέπει να δει ποιος ήταν και ποιοι ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι της τράπεζας. Σε ποιες θέσεις υπηρέτησαν αυτό το διάστημα, ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους και που πήγαν όταν έφυγαν. Διότι αν έχουμε τοποθετημένο σε αυτό το διάστημα ένα διευθύνοντα σύμβουλο που ήταν πριν πρόεδρος της ΕΡΤ και στη συνέχεια πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έφυγε από εκεί».

«Ούτε είχα εμπλοκή στην διαχείριση της τράπεζας, ούτε πρόκειται να έχω αλλά και όποιος θέλει να πει το αντίθετο, να το πει, αλλά να το αποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις γιατί θα τρελαθούμε εδώ. Εδώ θα κατηγορηθούμε για όλα τα αμαρτήματα που έχουν ή δεν έχουν γίνει στη χώρα από τότε που γεννήθηκε. Άρα όποιος έχει να κάνει μια συγκεκριμένη καταγγελία να την κάνει και να την αποδείξει αλλιώς να δούμε ποιες είναι οι ευθύνες, ποιων είναι οι ευθύνες πραγματικά, ποιοι είχαν τοποθετήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και σε ποιο χώρο ανήκουν», κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, για τα πόθεν έσχες είπε: «Εγώ είμαι φανατικά υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά στη δημοσιότητα και όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην τράπεζα Αττικής αλλά και σε όλες τις τράπεζες, να μην είμαστε επιλεκτικοί, να δοθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στη δημοσιότητα, γιατί όποιος έχεις στοιχειώδεις γνώσεις και των ελέγχων και των οργάνων γεννιούνται πάρα πολλά ερωτηματικά δηλαδή ο SSΜ πήγε και ασχολήθηκε με συγκεκριμένα δάνεια και έβγαλε πόρισμα και μάλιστα για τον συγκεκριμένο εργολήπτη που μετέχει στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ