Για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» ελέγχεται ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν στις αρχές του 2015.

Στο μικροσκόπιο είχε βρεθεί, όμως, και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος.

Η μία δικογραφία που έχει ανοίξει αφορά σε φοροδιαφυγή 20 εκατ. Ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραπομπή του Χρήστου Καλογρίτσα σε δίκη.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στο πρόσωπο του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατ. Ευρώ με αφορμή τις αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο ώστε να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Ως εκ τούτου η ποινική δικογραφία όσον αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής κλείνει.

Παράλληλα δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα με τη μία να αφορά ποσό 3 εκατ. ευρώ και την άλλη για έξι εκατ. ευρώ όπως προέκυψε από τους ελέγχους σε λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Καλογρίτσας φοροδιαφυγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ