Κουλουράκια με κολοκύθα και κανέλα

Οι Αμερικανοί τα λένε Pumpkin donuts, αλλά τα αδικούν. Τα donuts είναι μαλακά κουλούρια, με έναν τόνο ζάχαρη, βραστά σε καυτό λάδι.

Τα δικά μας κουλουράκια δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Είναι κανονικά, ψητά στο φούρνο, με συγκλονιστική γεύση, μαλακά και μοσχομυρίζουν κανέλα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα +1 πρέζα μοσχοκάρυδο και πιπέρι και γαρύφαλλο τριμμένα
  • 100 γραμμάρια ξανθή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Βανίλια για άρωμα

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βράστε στον ατμό ένα κομμάτι κόκκινη κολοκύθα και φτιάξτε την πουρέ, πηχτό, χωρίς υγρά
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το μπέικιν
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια
  • Ανακατέψτε τώρα τα δύο μπολ. Μη χτυπάτε τα υλικά άγρια, για να μείνουν τα κουλουράκια μαλακά
  • Εχετε φόρμες για donuts; Αν ναι, γεμίστε τις ως τα 3/4, με ένα κουτάλι
  • Αν όχι, φτιάξτε μικρά βουναλάκια. Θα γίνουν πιο μαλακά τα κουλουράκια
  • Ψήστε τα για 10 λεπτά, ελέγξτε, ίσως χρειαστούν συνολικά 20 λεπτά
  • Βγάλτε τα κουλουράκια και αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν
  • Σε μια πλαστική θήκη τροφίμων, ανακατέψτε 50 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κουταλίτσα κανέλα
  • Οσο τα κουλουράκια είναι ακόμη λίγο ζεστά, βάλτε τα στη θήκη και κουνήστε τα ελαφρά για να πάρουν ζάχαρη και κανέλα ολόγυρα
  • Τρώγονται υπέροχα ζεστά, η κρύα, η ξαναζεσταμένα ελαφρώς

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να κάνετε τρυπούλες στα donuts, κάντε τα στρογγυλά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κουλουράκια κολοκύθα κανέλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ