Νέα μείωση στον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούλιο

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 5,9%, έναντι μείωσης 15,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2015 - Ιουλίου 2016, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2014 - Ιουλίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 12,0%, έναντι μείωσης 5,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού ∆είκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία οφείλεται στις εξής μεταβολές των επιμέρους δεικτών:

  • Στην αύξηση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 4,5%.Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών καιλατομικών δραστηριοτήτων.
  • Στη μείωση του ∆είκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,1%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων τροφίμων, καπνού και παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 5,3%, στην μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 6,7%
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ βιομηχανική παραγωγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ