Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή - iefimerida.gr

Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή

Παγκόσμια Τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η συνεδρίαση της επιτροπής δημόσιας διοίκησης του ελληνικού κοινοβουλίου όταν στην ομιλία του ο Αμερικάνος σύμβουλος της παγκόσμιας τράπεζα Γκάρι Ριντ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».
Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών, πρώτοι οι Θανάσης Πλεύρης και Ηλίας Πολλατίδης μίλησαν για πρόκληση άνευ προηγουμένου ενώ ο κύριος Γρηγόρης Αποστολάκος σε αυστηρό ύφος είπε στον κ.Ριντ «οφείλατε να γνωρίζατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει με το όνομα αυτό την συγκεκριμένη χώρα». Ο κ.Ριντ κατάλαβε αμέσως τη «γκάφα» του και μετά το περιστατικό αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Αμερικανός σύμβουλος είχε κλιθεί από τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να μιλήσει «για ένα νέο μοντέλο διοίκησης» κατά την διάρκεια όμως της τοποθέτησης του υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο λάθος που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης καθώς δεν είναι μόνο ότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία αλλά ότι το έκανε μέσα στην καρδία του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ