Οι σαπουνόπερες γίνονται το «Ελ Ντοράντο» της Τουρκίας - iefimerida.gr

Οι σαπουνόπερες γίνονται το «Ελ Ντοράντο» της Τουρκίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τρίβουν τα χέρια» τους στη γειτονική χώρα καθώς τα τουρκικά σήριαλ έχουν βρει θεαματική ανταπόκριση στις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Εκτός από τα Βαλκάνια οι τουρκικές σειρές κάνουν πάταγο στη Μέση Ανατολή αλλά και τη Νότιο Αφρική με αποτέλεσμα το συνάλλαγμα να ρέει άφθονο στα τουρκικά ταμεία.

Μπορεί οι σαπουνόπερες να φαίνονται «ελαφρές» σε κάποιους ωστόσο για την Τουρκία εξελίσσονται σε «βαριά βιομηχανία» καθώς το τουρκικό κράτος έχει εισπράξει 60 εκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές των τουρκικών σήριαλ.

Η αγορά ενός επεισοδίου κοστίζει από 500 ως 15.000 δολάρια ενώ σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές οι εξαγωγές σαπουνόπερας έχουν πολύ θετικές επιπτώσεις και στον τουρισμό της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία χιλιάδες από τους τουρίστες που έφτασαν στην Τουρκία δήλωσαν πως το έκαναν αφού πρώτα παρακολούθησαν κάποιο τουρκικό σήριαλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ