Τσίπρας σε Στουρνάρα: Ο ρόλος σου είναι ανεξάρτητος, δεν είσαι πολιτικός

Πέφτουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά το τετ α τετ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της, κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της. Οπως δήλωσε και ο Διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την ΤτΕ. Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονταν θετικά σημάδια όπως μείωση κόκκινων δανείων, σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και σαφής ένδειξης ανάκαμψης της οικονομίας».

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση που είχε με τον κ. Στουρνάρα του υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ανεξάρτητο του ρόλου του διοικητή της ΤτΕ καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δυο μέρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισήμανε στον διοικητή της ΤτΕ ότι δεν είναι πολιτικός και ότι ο ρόλος του είναι ανεξάρτητος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ