Εμποροι Αθήνας: Υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστότητας έβαλαν «λουκέτο» στον Ελευθερουδάκη - iefimerida.gr

Εμποροι Αθήνας: Υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστότητας έβαλαν «λουκέτο» στον Ελευθερουδάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απότοκο της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, της υπερφορολόγησης και των capital controls είναι το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου Ελευθερουδάκης, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Την τύχη του ιστορικού εκδοτικού οίκου θα έχουν και άλλες επιχειρήσεις αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική προειδοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος και κάνει λόγο για εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΣΑ Νικόλαος Κογιουμτσής τονίζει ότι «μετά από λειτουργία 100 χρόνων στο χώρο του βιβλίου και για 21 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με διάρκεια και συνέχεια, ακολουθώντας πιστά τα διαγράμματα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, δυστυχώς με τη συνεχόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση και την εφαρμογή των Capital Controls, οδηγήθηκε όπως και τόσες άλλες επιχειρήσεις σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει τη δυσκολία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις αυξημένες οικονομικές επιβαρύνσεις, το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνουν καθημερινά, την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας που από μία λάθος οικονομική και επιχειρηματική πολιτική θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περισσότερα λουκέτα. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ