Στόχος του Σαμαρά η ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ - iefimerida.gr

Στόχος του Σαμαρά η ενίσχυση της συνεργασίας με το Ισραήλ

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νεντανιάχου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην χώρα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και ο κ. Σαμαράς δώρισε και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ένα αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακροπόλεως, που συμβολίζει την φιλία και την συνεργασία.

Στόχος για τον Αντώνη Σαμαρά είναι όπως δήλωσε, σε μία δύσκολη στιγμή για τον ελληνικό λαό, η χώρα να βοηθηθεί, μέσω αυτών των κινήσεων. Όπως είπε, «Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας».

«είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».Ικανοποιημένος δήλωσε καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ για τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται, γιατί όπως είπε,

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

Μετά την συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νεντανιάχου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ντάνυ Αγιαλόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών, Αβιντορ Λίμπερμαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ