Στην τελική ευθεία το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημιουργία Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ολοκαυτώματος στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον Γερμανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ.

Στη διάρκεια των συζητήσεων, η πλευρά των Γερμανών υπογράμμισε πως μέσα στο 2017 θα εκταμιευτούν τα πρώτα 5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για το Μουσείο και εντός του 2018 ισόποσα κονδύλια.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Μπουτάρης στο παρελθόν είχε ανακοινώσει πως για τη δημιουργία του Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ολοκαυτώματος θα δοθούν 10 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση και ίσο ποσό από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο, πέρα από τον δήμαρχο και εκπροσώπους του γερμανικού προξενείου, πήραν μέρος μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσείο Ολοκαυτώματος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ