Έμποροι ναρκωτικών κλέβουν κέρατα ρινόκερων - iefimerida.gr

Έμποροι ναρκωτικών κλέβουν κέρατα ρινόκερων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στην Europol καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών σε μουσεία και ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης με λεία...κέρατα ρινόκερων!
Την είδηση δημοσιεύει η γερμανική Suddeutsche Zeitung που αναφέρει ότι το πιο πρόσφατο κρούσμα έγινε σε μουσείο φυσικής ιστορίας του Παρισιού όποι οι επίδοξοι ληστές κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να τρυπώσουν και να κλέψουν ένα κέρατο λευκού ρινόκερου από την προθήκη του.
Αντίστοιχες κλοπές σε μουσεία, ζωολογικούς κήπους, οίκους πλειστηριασμών, αντικερί και σπίτια συλλεκτών έχουν γίνει σε Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Τσεχία, Βρετανία και Σουηδία.
Η Europol πιστεύει ότι πίσω από τις κλοπές κρύβεται μια σπείρα εμπόρων ναρκωτικών με έδρα την Ιρλανδία η οποία έχει κατά καιρούς απασχολήσει τις αρχές και για υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων, όμως όπως όλα δείχνουν τώρα έχει βρει μια πιο προσοδοφόρα παράνομη δράση: να κλέβει κέρατα ρινόκερων.
Κίνητρο αποτελεί η υψηλή τιμή που πιάνουν τα εν λόγω κέρατα στην μαύρη αγορά, αλλά και το πλήθος των υποψήφιων αγοραστών που είναι κυρίως άτομα που ασκούν (παράνομα) την κινεζική ιατρική. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική το κέρατο του ρινόκερου βοηθά να καταπολεμήσει σχεδόν τα πάντα: από απλές παθήσεις και συμπτώματα όπως ο πυρετός και η ημικρανία μέχρι τον καρκίνο και τα προβλήματα στύσης.
Η τιμή τους εικάζεται ότι με βάση το μέγεθος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κέρατο κυμαίνεται από 25 000 μέχρι και τις 2000 000 ευρώ το κέρατο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ