Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σαιζόν μπήκε με το δεξί και οι καλές ταινίες διαδέχονται η μια την άλλη.

Πρωτοκλασάτοι πρωταγωνιστές όπως ο Τζέικ Τζίλενχαντ, ο Κέβιν Σπέισι, η Ελίζαμπεθ Μος και ο Μάθιου Μακόναχι ανάμεσα σε άλλους, εισβάλλουν στις αθηναϊκές οθόνες πλουτίζοντας τις ευκαιρίες για μια πετυχημένη κινηματογραφική έξοδο στα γλυκά βράδια του Σεπτέμβρη.

Ο Επαναστάτης Βιογραφικό Δράμα, ΗΠΑ 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 0


Free State of Jones
Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Κέρι Ράσελ, Μαχερσάλα Αλί.

Τι Συμβαίνει:
Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ (Μάθιου Μακόναχι) ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο των ΗΠΑ.
Ο Νιούτον λιποτάκτησε έγινε αντάρτης , οργάνωσε μια εξέγερση με αγρότες και σκλάβους και κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία στην περιοχή του Μισισίπι.
Τα όπλα είναι η άμυνα των πιο ευάλωτων ανθρώπων. Ο Νάιτ όπλισε παιδιά για να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στους φοροεισπράκτορες Νότιους λέγοντας πως τα όπλα δεν ξέρουν ποιος τραβάει τη σκανδάλη.
Αλίμονο σήμερα βλέπουμε στην Αμερική τα θλιβερά απομεινάρια αυτής της ιδεολογίας καθώς μαθητές θερίζουν τους συμμαθητές τους για ψύλλου πήδημα στα σύγχρονα αμερικανικά κολέγια.
Τέλος πάντων ο Νιούτον τελικά παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα, έκανε αρκετά παιδιά και έζησε μέχρι το τέλος πολεμώντας για τις ιδέες του.
Ο αντάρτης Νιούτον που πέθανε τελικά το 1922, ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην περιοχή του Μισισίπι και άφησε τους ιστορικούς διχασμένους σχετικά με τα κίνητρα και τις δράσεις του.
Ο γάμος του θεωρήθηκε παράνομος αφού γάμοι ανάμεσα σε σκλάβους κι ελεύθερους απαγορεύονταν, ενώ η μετέπειτα πολιτική του δραστηριότητα με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών άφησε αναπάντητα πολλά ερωτήματα...
Ο Μάθιου Μακόναχι είχε μια φανταστική ευκαιρία για μια ερμηνευτική καταιγίδα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και την άρπαξε απ’ τα μαλλιά.
Βοηθούμενος από τη φιλόδοξα καθωσπρέπει «στρογγυλεμένη» σκηνοθεσία του Γκάρι Ρος και την σκοτεινή βαλτώδη φωτογραφία του Γάλλου Μπενουά Ντελόμ, καταφέρνει μια επική εμφάνιση με δραματικά λογύδρια ενάντια στο ρατσισμό και ηρωικές αιματηρές μάχες να μπει στα υπ όψιν για κάποιο nomination...
Ίσως η μοναδική περιουσία αυτού του πλούσιου και καλοστημένου φιλμ.

Ξανά από την αρχή Δράμα , ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 1


Demolition
Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαλέ
Παίζουν: Τζέικ Γκίλενχαλ, Ναόμι Ουότς, Κρις Κούπερ, Τζούντα Λιούις.

Τι Συμβαίνει:
Ένας επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, ο Ντέιβις (Τζέικ Γκίλενχαλ), προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Ο πεθερός του (Κρις Κούπερ) τον πιέζει να συνέλθει , αλλά ο Ντέιβις αντιστέκεται. Αντ ́αυτού, εκτονώνεται μέσα από μια εξομολογητική και πολύ προσωπική αλληλογραφία που εγκαινιάζεται με μια επιστολή παραπόνων και απευθύνεται στην Κάρεν (Ναόμι Ουότς), μια υπάλληλο εταιρείας αυτόματων μηχανών πώλησης.
Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και θα αναπτύξουν έναν στενό δεσμό που αποδεικνύεται από μηχανής θεός και για τους δύο.
Με τη βοήθεια της Κάρεν και του 14χρονου γιού της (Τζούντα Λιούις), ο Ντέιβις αρχίζει να συγκροτείται από την αρχή, αφού πρώτα κατεδαφίσει τη ζωή που είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Βασίλισσα της Γης

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 2


Queen of Earth
Σκηνοθεσία : Άλεξ Ρος Πέρι
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Πάτρικ Φούγκιτ, Κάθριν Γουότερστον, Κέιτ Λιν Σιλ, Κέντακερ Όντλι, Κιθ Πάλσον.

Τι Συμβαίνει:
Η Κάθριν (Η Ελίζαμπεθ Μος, του «Mad Men») περνά μια εξαιρετικά σκοτεινή φάση της ζωής της.
Πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, έναν διάσημο καλλιτέχνη του οποίου τις υποθέσεις χειριζόταν προσωπικά, και αμέσως μετά ο φίλος της ο Τζέιμς την παράτησε.
Αναζητώντας γιατρειά, η Κάθριν σπεύδει στο εξοχικό της καλύτερης της φίλης, Βιρτζίνια (Κάθριν Γουότερστον, «Inherent Vice»), δίπλα στη λίμνη, για να βρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεται.
Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, αποδεικνύεται πως της είναι αδύνατον να χαλαρώσει, καθώς πλημμυρίζεται από αναμνήσεις του καιρού που πέρασε εκεί με τον Τζέιμς τον προηγούμενο χρόνο. Κι ενώ η Κάθριν ανοίγεται στη Βιρτζίνια αποζητώντας μια βαθύτερη επαφή, η Βιρτζίνια ξεκινά να περνά ολοένα και περισσότερο καιρό με τον Ριτς, έναν ντόπιο με τον οποίο φλερτάρει, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση των δύο γυναικών και να βυθιστεί η Κάθριν σε μια δίνη ψευδαισθήσεων και τρέλας.
Μια αναζωογονητική, απόκοσμη ματιά στους βαθείς δεσμούς της φιλίας και τις τρομακτικές συνέπειες της φθοράς αυτών των δεσμών, και μια συναρπαστική εξερεύνηση μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης σχέσης ανάμεσα σε δύο δυστυχισμένες γυναίκες.

Εννιά Ζωές Κωμωδία ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 3


Nine Lives
Σκηνοθεσία: Μπάρι Σόνενφελντ
Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ρόμπι Άμελ, Σέριλ Χάινς.

Τι Συμβαίνει:
Πρόκειται για ένα χαριτωμένο μείγμα συγκινητικής οικογενειακής ταινίας, υπερφυσικού μυστηρίου και σλάπστικ κωμωδίας που φέρνει αβίαστα τον Κέβιν Σπέισι στα χωράφια της κωμωδίας!
Εδώ υποδύεται τον φοβερό Τομ, που είναι αναμφισβήτητα πετυχημένος και απίστευτα πλούσιος, αλλά ταυτόχρονα κακότροπος και κακομαθημένος.
Μπροστά στον στόχο του να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στο βόρειο ημισφαίριο και να ικανοποιήσει έτσι το υπερμέγεθες εγώ του, είναι ικανός να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και την αγάπη της οικογένειάς του που αποτελείται από την αφοσιωμένη σύζυγό του, Λάρα, (Τζένιφερ Γκάρνερ) τον ενήλικο γιο του, Ντέιβιντ, και τη μικρή του κόρη Ρεμπέκα, οι οποίοι ανέχονται υπομονετικά την εργασιομανία του.
Όταν φτάνουν τα 11α γενέθλια της Ρεμπέκα, εκείνη παρακαλεί τον πατέρα της να της αγοράσει μία γάτα και, παρόλο που ο Τομ τις σιχαίνεται, μπαίνει σε ένα μυστηριώδες pet shop, όπου γνωρίζει τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του (Κρίστοφερ Ουόκεν) και τελικά επιλέγει μια γάτα με το όνομα Χνουδωτούλης.
Μετά από ένα ατύχημα πριν το πάρτι της Ρεμπέκα, ο Τομ ξυπνάει και ανακαλύπτει έντρομος ότι το σώμα του είναι σε κώμα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά εκείνος βλέπει τα πάντα μέσα από τα μάτια της γάτας!
Για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, ο Τομ θα πρέπει να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να γίνει ο σύζυγος και πατέρας που αξίζουν…
Μια σχετικά καλή ιδέα που μετατράπηκε σε μια κωμωδία που ή θα αγαπήσεις ή θα μισήσεις. Η προσωπική μας εκτίμηση τείνει προς το δεύτερο χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι σημαντικό για τα γούστα σας...

Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς Ρομαντική Κομεντί ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 4


Bridget Jone’s baby
Σκηνοθεσία : Σάρον Μαγκουάιρ
Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φέρθ, Εμα Τόμσον, Πατρικ Ντέμπσι.

Τι Συμβαίνει:
Οι περιπέτειες της φλύαρης Βρετανίδας δημοσιογράφου Μπρίτζετ Τζόουνς, συνεχίζονται, καθώς μπαίνει αισίως στα 40 και το όνειρό της να γίνει μάνα επιτέλους παίρνει σάρκα κι οστά.
Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά τη βρίσκουμε να... εγκυμονεί!
Στις 28 Φεβρουαρίου 1995 μια άγνωστη συγγραφέας (και μετέπειτα σεναριογράφος) Έλεν Φίλντινγκ αποκτά μια στήλη στην εφημερίδα The Independent, η οποία εξέθετε τις απόψεις μιας καθημερινής κοπέλας, της (τότε 32χρονης) Μπρίτζετ Τζόουνς που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο.
Πολύ γρήγορα η στήλη έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και η Μπρίτζετ Τζόουνς απέκτησε, μέσα σε μια δεκαετία, όχι μόνο τη δική της σειρά βιβλίων, αλλά και σειρά πολύ πετυχημένων ρομαντικών ταινιών, με τις γυναίκες να ταυτίζονται
απόλυτα μαζί της! Στόχος της Φίλντινγκ δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσει κάποια ηρωίδα, απλά έδωσε φωνή σε ένα είδος κοπέλας που η σύγχρονη κουλτούρα παραγνώριζε, εκείνης που, παρά την αυτονομία και την ανεξαρτησία της, δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει τις αδυναμίες και τις ανασφάλειες της.
Η Μπρίτζετ είναι μόνιμα αισιόδοξη, αυτοσαρκάζεται διαρκώς και πάντα βρίσκει κάποια χιουμοριστική απόχρωση, ακόμα κι όταν όλα πάνε χάλια…
Ιδίως τότε… Δεν το βάζει κάτω. Είναι εντελώς ατελής και γι’ αυτό έχει γίνει αποδεκτή από το κοινό.
Το μυστικό της δημοφιλίας της Μπρίτζετ είναι μάλλον ο φόβος της μοναξιάς που νιώθει, ενώ τρέμει, και μόνο με την ιδέα της μοναξιάς όπως ο καθένας μας, κατάβαθα. Άλλωστε, η Μπρίτζετ συγκεντρώνει όλα όσα χαρακτηρίζουν όλες τις γυναίκες, λίγο ή πολύ…
Έχει εμμονή με τις θερμίδες και το πάχος, τους κανόνες του μακιγιάζ και την αποτρίχωση, πέφτει στα πατώματα για έρωτες και προσπαθεί να ισορροπήσει την καρδιά και το μυαλό. Έτσι επικράτησαν και οι λεγόμενες «στιγμές Μπρίτζετ», που είναι στιγμές πλήρους απενοχοποίησης κάθε γυναικείας ανασφάλειας…
Τώρα βρίσκουμε την Μπρίτζετ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη από ποτέ (δεν καπνίζει, δεν πίνει, δεν ασχολείται εμμονικά με το βάρος της και πλέον διαβάζει πολιτική λογοτεχνία), έχοντας την πολυπόθητη αναγνώριση από τη δουλειά της. Από 32 ετών, λοιπόν, την βρίσκουμε, 11 χρόνια μετά, ανήμερα των 43ων γενεθλίων της, μια ηλικία κρίσιμη τόσο στα προσωπικά, όσο και στα επαγγελματικά κάθε ατόμου (πόσο μάλλον μιας γυναίκας που τα περιθώρια τεκνοποίησης στενεύουν όλο και περισσότερο…)
Είναι η στιγμή που οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τη ζωή που φανταζόντουσαν σε αντιπαράθεση, με την πενιχρή ζωή ζουν στην πραγματικότητα.
Οι Ρενέ Ζελβέγκερ και Κόλιν Φερθ επιστρέφουν στους ρόλους τους ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μαρκ Ντάρσι», κι ο νέος ανταγωνιστής του Μαρκ, είναι ο Τζακ, δηλαδή ο Πάτρικ Ντέμπσι, με τον οποίο η Μπρίτζετ, μετά το χωρισμό της από τον Μαρκ, ενθουσιάζεται και πιστεύει πως, ίσως, αυτός να είναι ο ένας και μοναδικός. Όταν διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος, η Μπρίτζετ βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, καθώς δεν ξέρει ποιος από τους δυο άντρες της ζωής της είναι ο πατέρας, αφού έχει μεσολαβήσει και μια ερωτική συνεύρεση με τον Μαρκ...
Ανυπόφορα ρομαντική κομεντί που απευθύνεται στοχευμένα στις φολκλόρ προκαταλήψεις των χιλιάδων Μπριτζετ που μας περιστοιχίζουν.

Εγώ κι ο Καμίνσκι Δράμα, Γερμανία / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 5

Ich und Κaminski
Σκηνοθεσία : Βολφγκανγκ Μπέκερ
Παίζουν : Ντάνιελ Μπρουλ, Γιέσπερ Κρίστενσεν


Τι Συμβαίνει:
Μια σπατάλη ωραίων ιδεών που ξετυλίγεται κάπως πρόχειρα και πεζά στο σκοτεινό κινηματογραφικό πανί.
Ο Σεμπάστιαν Ζόλνερ (Ντάνιελ Μπρουλ) είναι ένας αριβίστας νεαρός δημοσιογράφος που προσπαθεί να κάνει στροφή στην καριέρα του, γράφοντας την βιογραφία του ξεχασμένου μεν, αλλά ολοζώντανου δε , ζωγράφου Καμίνσκι , (Γιέσπερ Κρίστενσεν) μια ιδιοφυία του περασμένου αιώνα .
Ο Καμίνσκι ήταν κάποτε μαθητευόμενος του Ματίς ,φίλος του Πικάσο και είχε γίνει διάσημος ως ο ‘’τυφλός ζωγράφος’’. Ο Ζόλνερ όντας αδίστακτος και φιλόδοξος καριερίστας , ξεκινάει για τις Άλπεις όπου βρίσκεται το απομακρυσμένο καταφύγιο που έχει αποσυρθεί ο ηλικιωμένος ζωγράφος . Ο Σεμπάστιαν εισβάλει όχι μόνο στο σπίτι του Καμίνσκι αλλά στη ζωή του και στο παρελθόν του , παρασύροντας τον σε ένα ανεπίσημο ιλιγγιώδη και τρελό ταξίδι στις παλιές του αγάπες, που καιρό τώρα δεν θεωρούνταν εν ζωή. Κατά την διάρκεια του ταξιδίου ο νεαρός δημοσιογράφος με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και θράσος προσπαθεί να αποσπάσει όλα τα μυστικά του Καμίνσκι.

Το Reunion (10 Years) Δραματική Κομεντί, ΗΠΑ / 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει, έγκυος, μαζί με τον McDreamy του Grey's Anatomy | iefimerida.gr 6


Σκηνοθεσία: Τζέιμι Λίντεν
Παίζουν: Τσάνιν Τατούμ, Τζάστιν Λόνγκ, Όσκαρ Άιζακ, Λiν Κόλλινς, Άντονυ Μακί, Ροζάριο Ντώσον, Κρις Πρατ, Τζένα Ντιούαν Τατούμ, Μπράιαν Γκεράχτυ.

Τι Συμβαίνει:
Mια αμερικανικά καλοστημένη κωμωδία για τη γλυκιά μελαγχολία των νεανικών μας χρόνων.
Μια παρέα επιτυχημένων νεαρών φίλων θα συναντηθεί για μια ακόμα φορά. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την αποφόιτησή τους. Το βράδυ πριν από το reunion της τάξης τους, καθώς αποκαλύπτονται μυστικά και τα αληθινά συναισθήματα, η ομάδα των φίλων θα συνειδητοποιήσει ότι μερικά πράγματα , ακόμη και τώρα δεν έχουν αλλάξει και πολύ, ή έχουν αλλάξει προς το χειρότερο...
Μικρές λίγο βαρετές και πάντως αρκετά συνηθισμένες ιστορίες των φίλων, θα αναμοχλεύσουν παλιά πάθη και θα γεννήσουν καινούργια δράματα.
Ένα μάλλον ταλαιπωρημένο Big Chill, με αρκετά καλούς συντελεστές που προσπαθούν να αποδώσουν αφελείς και τυπικούς αμερικανικούς χαρακτήρες με κάπως άχρωμο τρόπο. Το στιλ των ταινιών αυτών έχει εξαντληθεί από το Βig Chill του Λώρενς Κάσνταν εδώ και περίπου τριάντα τόσα χρόνια! Η νεώτερη και απλούστερη του εκδοχή πάντως θα προβάλλεται στις αθηναϊκές οθόνες αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ