Μπαρόζο: «Η ενιαία αγορά κινδυνεύει από την Βρετανία» - iefimerida.gr

Μπαρόζο: «Η ενιαία αγορά κινδυνεύει από την Βρετανία»

Ευρωπαϊκή Ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του πως η ενιαία αγορά της Ευρώπης κινδυνεύει από τους χειρισμούς που κάνει, αλλά και τις απαιτήσεις που θέτει η Βρετανία, εκφράζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν για την στάση που κράτησε η Μεγάλη Βρετανία στην πρόσφαατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Η Μεγάλη Βρετανία, για να δώσει την συγκατάθεσή της ζήτησε να υπάρξει ένα πρωτόκολλο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το οποίο όπως παρουσιάστηκε, αποτελούσε κίνδυνο στη συνοχή της εσωτερικής αγορές».

Πάντως, κατά τον κ. Μπαρόζο, η συμφωνία που θα πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ των υπολοίπων 26 χωρών-μελών της ΕΕ για δημοσιονομική πειθαρχία, δεν θα είναι από μόνη της αρκετή για να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και να ενισχύσει την απασχόληση στην Ευρώπη.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «Κάθε ένα μεμονωμένο κράτος θα πρέπει να αποκαταστήσει την ανάπτυξη και να τονώσει την απασχόληση εντός συνόρων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ