Η Γερμανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Αγκυρα -Φόβοι για επίθεση - iefimerida.gr

Η Γερμανία έκλεισε την πρεσβεία της στην Αγκυρα -Φόβοι για επίθεση

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/ARNO BURGI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στην Αγκυρα την Τετάρτη, όπως και προξενεία στην Τουρκία, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί να γίνουν στόχος επίθεσης.

Αν και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι θα μείνουν κλειστά έως τις 16 Σεπτεμβρίου, δεν εξήγησε τον λόγο. Κλειστό θα μείνει και ένα γερμανικό σχολείο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Bild, η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι μπορούν να δεχθούν επίθεση. Την ίδια ώρα, σφοδρές επικρίσεις προκαλεί στην Τουρκία το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που παρουσιάζει τον Ταγίπ Ερντογάν με γυαλιά ηλίου και στο φόντο εκτοξεύονται πύραυλοι, ενώ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο δικτάτορα. Ενα εξώφυλλο το οποίο η Αγκυρα χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα προκλητικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία πρεσβεία Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ