Μαρτυρία-σοκ στη δίκη της μικρής Αννυ: Κάναμε χρήση ναρκωτικών μπροστά της

Συνεχίστηκε σήμερα (14/9) η δίκη για τη δολοφονία και την αποτρόπαια εξαφάνιση του πτώματος της μικρής Άννυ, τον Απρίλιο του 2015.

Η γιαγιά της τετράχρονης ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας ότι ακόμα δεν πιστεύει τι έχει έχει συμβεί, ενώ υποστήριξε πως ο γιος της αγαπούσε και φρόντιζε τη μικρή.

«Εγώ δεν το πιστεύω αυτό ακόμα. Πιστεύω ότι θα μου πει ο Σάββας ότι δεν είναι αλήθεια. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτός φρόντιζε τη μικρή. Άλλαζε τις πάνες. Ήταν όλη μέρα μαζί του. Ακόμα περιμένω να μου πει ότι δεν είναι αλήθεια», είπε.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο γιος της έκανε χρήση ναρκωτικών

«Είμαι στην Ελλάδα 20 χρόνια. Ο γιος μου ήρθε λίγο πιο μετά. Ποτέ δεν τον έχω δει να μαλώνει με φίλους του. Με κανέναν. Όταν κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά ήταν μεγάλος. Ήταν πια με τη γυναίκα του. Τότε κατάλαβα ότι κάνει ναρκωτικά. Δεν ξέρω τι χρήση έκανε. Έφυγε από τα 20 από το σπίτι. Δεν είχαμε καλή σχέση. Από τότε που ήταν με τη γυναίκα του δεν είχαμε σχέσεις. Δεν τους έβλεπα. Δεν τον έβλεπα τακτικά. Ξέρω ότι είπε δουλέψει σερβιτόρος σε γάμους και βαφτίσια. Εκείνη την περίοδο δεν ξέρω που εργαζόταν. Δεν με άφηνε να μπαίνω στη ζωή του. Δε με άφηναν να ρωτάω πολλά. Δεν ξέρω τους φίλους του. Εκ των υστέρων είδα ότι έκανε παρέα με τον Νικολάι. Σπάνια πήγαινα στο σπίτι τους. Έπρεπε να πάρω τηλέφωνο Πήγαινα μια φορά στους 3 μήνες. Κρατούσα το παιδί. Πήγα κι έμεινα μια εβδομάδα στο σπίτι τους μαζί με τη γυναίκα του για να τη βοηθήσω».

H γιαγιά του θύματος κλήθηκε να ξεκαθαρίσει το χρονικό διάστημα που κράτησε την Άννυ πριν από την αποτρόπαια δολοφονία. Όπως ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο κράτησε το παιδί για τέσσερις, πέντε ημέρες, διότι η μάνα του είχε πάει στη Γερμανία.

«Ο Σάββας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε μπορείς να έρθεις λίγο να πάρεις το παιδί διότι έχω μια δουλειά. Η Άννυ έμεινε μαζί μου τέσσερις πέντε ημέρες. Αυτό έγινε ένα μήνα πριν από το Πάσχα του 2015».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η μικρή ήταν με τον πατέρας της και δεν μίλησε ξανά μαζί της.

«Είχαμε μαλώσει και ο Σάββας δε μου σήκωνε τηλέφωνο, δεν μίλησα ξανά με Άννυ. Μια φορά μου είπε ότι κοιμάται. Μια άλλη μετά το Πάσχα μου είπε στο τηλέφωνο ότι είμαστε Βουλγαρία. Μετά μου είπε η Άννυ χάθηκε, κοιμόμουν άνοιξε την πόρτα και έφυγε».

Στη συνέχεια τόνισε για άλλη μια φορά πως ο γιος της αγαπούσε τη μικρή.

«Αυτός την κοίταγε στα μάτια του, την πήγαινε βόλτα, την τάιζε την είχε σαν πριγκίπισσα. Η μάνα της καμάρωνε για αυτό», ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε πως ο γιος της ήθελε να αναγνωρίσει τη μικρή: Ο γιος μου την αγάπησε τη Δήμητρα. Εγώ είχα πει πράγματα για το παιδί. Ότι μπορεί να μην είναι δικό του και τσακωθήκαμε. Έδωσα σαν γονιός συμβουλή ότι δεν είναι έτοιμοι για παιδί. Δεν είχαν χρήματα, ούτε εγώ. Μετά ο γιος μου ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί, αλλά δεν ήθελε η Δήμητρα γιατί έπαιρνε κάποιο επίδομα. Όταν είχε πάει στη Βουλγαρία ο Σάββας με τη μικρή, είχε μείνει μια εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Ο ξενοδόχος είπε στη γιαγιά του Σάββα ότι δεν έχει δει πιο χαζομπαμπά.

«Κάναμε χρήση μπροστά στην Άννυ»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας φίλος του Νικολάι, ο οποίος ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι και ο ίδιος έκαναν χρήση ναρκωτικών μπροστά στην Άννυ, στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.

«Είχα πάει μια φορά στη Μιχάηλ Βόδα, με είχε καλέσει ο Νικολάι. Στο σπίτι κάναμε χρήση και ήταν και Άννυ εκεί και το έβλεπε. Είδα κάποιο μάλωμα, είπε το κοριτσάκι ότι θέλει να πάει στη γιαγιά της και την μάλωσε ο Σάββας...», ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας σοκ στο ακροατήριο.

Η κατάθεση της διαχειρίστριας

Το περιβάλλον στο οποίο θα μεγάλωνε η μικρή Άννυ εάν δεν είχε χάσει τη ζωή της με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο, σκιαγραφήθηκε με τα πιο μελανά χρώματα στην αίθουσα το Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο πατέρας της 4χρονης και οι συγκατηγορούμενοι του για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της.

Στο βήμα του μάρτυρα, εκτός από την μητέρα του Σάββα (σ.σ βιολογικού πατέρα της Άννυς) ανέβηκε και ένας ...σύντροφός του, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Σάββας εκδιδόταν με αγγελίες μέσω Διαδικτύου και έκανε χρήση ηρωίνης. Ωστόσο όπως είπε, όταν βρίσκονταν σε σχέση οι δύο τους, ο Σάββας δεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Όσο για τον χαρακτήρα του Σάββα, υποστήριξε ότι ήταν ήρεμος και πως δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα στην Άννυ...

"Με τη Δημήτρινα (μητέρα της Άννυς) ο Σάββας γνωρίστηκε το 2010. Η Δημήτρινα έμεινε έγκυος και το κράτησε μυστικό από το Σάββα . Εκείνος το έμαθε στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήθελε να κρατήσει το παιδί" είπε ο μάρτυρας και περιέγραψε τον Σάββα ως ήρεμο άνθρωπο που δεν είχε καυγαδίσει ποτέ με κανέναν .

Πρόεδρος: Ποια ήταν η σχέση του με την Δημητρίνα ;

Μάρτυρας : Άκουσα ότι μάλωναν για την πρέζα . Εκείνη έκανε μόνο "μαύρο" .

Πρόεδρος : Εκείνη την περίοδο ο Σάββας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας : Ναι συστηματικά , ηρωίνη. Ζούσε με χρήματα που του έδινε η Δημητρίνα που δούλευε σε στούντιο...

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ την Άννυ αφού μία φορά που ο Σάββας είχε έρθει κάτω από το σπίτι του του, τού ζήτησε να μην ανέβει "γιατί όλοι εκεί είμαστε τραβεστί" είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως είπε, εάν και ο Σάββας κοιμόταν συνεχώς λόγω της ηρωίνης, υποστήριξε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί του.

Εισαγγελέας : Είχε ο Σάββας ερωτικές σχέσεις μόνο με γυναίκες;

Μάρτυρας :Με γυναίκες και άνδρες...

Εισαγγελέας : Είχε σχέση ο Σάββας με το Νικολάι

Μάρτυρας :Οχι

Εισαγγελέας: Πως το ξέρετε;

Μάρτυρας: Φαίνεται ...

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας της οδού Μιχαήλ Βόδα όπου έχασε τη ζωή της η μικρή Άννυ. "Δυο φορές είχα δει την κατηγορούμενη... Είχε γίνει ένας μεγάλος καυγάς ,τους είδε η μητέρα μου να μαλώνουν . Με φώναξαν "ο Σάββας σκοτώνει τη γυναίκα του" μου είπαν . Όταν κατέβηκα ο καυγάς είχε σταματήσει Ενας από τους ενοίκους πήγε στο αστυνομικό τμήμα αλλά δεν άνοιξαν όταν ήρθε η αστυνομία". (...) " Κάποια στιγμή από το φωταγωγό άκουσα μια παιδική φωνή και κατάλαβα πως το παιδάκι ήταν στο υπόγειο αλλά δεν είχα αντιληφθεί κάποια άλλη παρουσία . Μια φορά ο κατηγορούμενος μου είπε δίνοντας εξηγήσεις για τον καυγά : "Προσπαθώ να την κατεβάσω (σ.σ. Δημητρίνα ) να δει το παιδί της και δεν θέλει" και τότε μας έφερε τη μικρή που ήταν μισό κοιμισμένη για να τη δούμε . (...)

Στην κατάθεση της η διαχειρίστρια υποστήριξε ότι είχε δει τον συγκατηγορούμενο του Σάββα, τον Νικολάι, και πως της είχε συστηθεί ως μοντελίστ από την...Τυνησία. Όσο για το έγκλημα, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή, την μεγάλη εβδομάδα του 2015 παρατήρησε ρόζ κηλίδες στη σκάλας αλλά υπέθεσε ότι ήταν από κάποια σακούλα σκουπιδιών που έσταζε...

"Κάποια στιγμή είδα ροζ κηλίδες αίματος από τη σκάλα του ισογείου προς το υπόγειο . Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν αίμα . Υπέθεσα, τότε , πως κάποιος απρόσεκτος έβγαλε σκουπίδια που έσταζαν. Ο αδελφός μου , μου ανέφερε, την εβδομάδα μετά το Πάσχα, ότι μοίραζε πολύ έντονη μυρωδιά κολώνιας στην πολυκατοικία και σκεφτήκαμε πως έσπασε ένα μπουκάλι κολώνιας. Ο αδελφός μου , μου είχε πει λίγο νωρίτερα ,πως βρωμάει κάτι σαν ψοφίμι στο υπόγειο...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικαστήριο δίκη ΔΙΚΗ ΜΙΚΡΗΣ ΑΝΝΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ