«Παγώνει» η δημιουργία bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

«Παγώνει» η δημιουργία bad bank για τα «κόκκινα» δάνεια

Φωτογραφία: INTIMENEWS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αρνητική είναι η στάση της κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη σύσταση bad bank για τη διαχείριση μεγάλων προβληματικών δανείων, όπως φαίνεται να ξαναβάζουν στο τραπέζι υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη.

«Οι ίδιες οι τράπεζες μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν με τα νέα εργαλεία. Εμείς ό,τι είχαμε να νομοθετήσουμε, το νομοθετήσαμε», τόνισε πριν από λίγο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας, βάζοντας «πάγο» στα σχετικά σενάρια, την ώρα που τράπεζες και αγορά «καίγονται» για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο με το Κουαρτέτο αλλά από τη σκοπιά της αναμόρφωσης του νόμου Δένδια, με έμφαση στην αποτελεσματικότερη εξωδικαστική διαδικασία, η οποία θα προβλέπει και την αποβολή του μη συνεργάσιμου μετόχου.

Στη σημερινή συνάντηση με τους δανειστές συζητήθηκε η πρόταση της ελληνικής πλευράς για αναβάθμιση του ΕΤΕΑΝ, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται περισσότερους πόρους και να σχεδιάζει προγράμματα, αλλά το Κουαρτέτο δεν είναι ιδιαιτέρως “ζεστό”.

Όσον αφορά στην αναπτυξιακή στρατηγική, από τη συζήτηση απουσίασαν παντελώς οι στόχοι για το ΑΕΠ μετά από το 2020- που καλύπτεται από το Μεσοπρόθεσμο- καθώς αυτή η “καυτή πατάτα” πάει “πακέτο” με τις αποφάσεις για το Χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bad bank κόκκινα δάνεια δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ