ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον των Ιταλικών Σιδηρόδρομων και για το τροχαίο υλικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον των Ιταλικών Σιδηρόδρομων και για το τροχαίο υλικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδιαφέρον των Ιταλικών Σιδηρόδρομων, που ήδη έχουν συμφωνήσει για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαιώνουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποτελούν την υπ'αριθμόν ένα εταιρεία που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της αν και η προθεσμία για την υποβολή προσφορών δεν έχει ακόμη παρέλθει.

Ηδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ έως τις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η παράταση δόθηκε μετά από αίτημα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Η συμφωνία εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. άλλαξε τα δεδομένα στην αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, με δεδομένο ότι η εξαγορά της θα επιλύσει και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως το κόστος παροχής των υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού από την ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορεί να είναι εντελώς νέοι.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν δείξει η γαλλική εταιρεία Alstom και η γερμανική Siemens.

Ο διαγωνισμός αυτός κηρύχθηκε άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε τον Ιούλιο και με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι επενδυτές θα έπρεπε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕΣΣΤΥ ΤΑΙΠΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ