Alibaba: Πύλη εισόδου σε 420 εκατ. πελάτες- Πόσο κοστίζει η πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα - iefimerida.gr

Alibaba: Πύλη εισόδου σε 420 εκατ. πελάτες- Πόσο κοστίζει η πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευκαιρία διείσδυσης στην κινεζική αγορά των εκατομμυρίων καταναλωτών αποτελεί ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, μέσω του οποίου καθημερινά πωλούνται 40 εκατ. δέματα.

Η εταιρεία, με ετήσιο τζίρο ύψους 500 δισ. δολαρίων, απευθύνεται σε περισσότερους από 420 εκατ. πελάτες και εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζει στρατηγική επέκτασης σε νέες αγορές. Το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για συνεργασία με την κινεζική εταιρεία, στελέχη της οποίας βρίσκονται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι ιδιαίτερο υψηλό.

Ωστόσο το κόστος για τις επιχειρήσεις που επιδιώξουν το άνοιγμα στην κινεζική αγορά μέσω της Alibaba δεν είναι αμελητέο, καθώς κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Η senior manager business development της εταιρίας Alibaba, Χρ. Φοντάνα, παρουσίασε από το βήμα ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, τον τρόπο με τον οποίο λετουργεί η διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η κ. Φοντάνα, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα Tmall Global, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία από τις 35 πλατφόρμες της Alibaba, που αφορά εξαγωγές προϊόντων b2c στην Κίνα, είπε ότι ήδη 13 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται μέσω της πλατφόρμας (Follie Follie κα) και τόνισε πώς η εμπορική διείσδυση στη κινεζική αγορά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση.

Απαιτούνται σχέδιο, στόχοι και κατανόηση της κινεζικής κουλτούρας, για να έχει μία επιχείρηση καλά αποτελέσματα.

Η πλατφόρμα δίνει την ευκαιρία για αρχική είσοδο στη κινεζική αγορά χωρίς φυσική παρουσία, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αποκτήσει τα δεδομένα ώστε να μπορέσει μετά από 2 -3 χρόνια να αποκτήσει την απαιτούμενη υποδομή στο κινεζικό έδαφος.

Το κόστος για την τοποθέτηση στην πύλη της Tmall ξεκινά από 5.000 δολ. και φτάνει ως και 10.000 δολ., ανάλογα με το είδος του προϊόντος, ενώ υπάρχει η υποχρέωση της καταβολής προμήθειας επί των πωλήσεων που κυμαίνεται από 1% ως 5% και επιπλέον 1% για το διασυνοριακό εμπόριο.

Αναφερόμενη στα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας η κυρία Φοντάνα είπε ακόμη ότι παρέχει στον Έλληνα συνεργάτη την παρουσίασης στατιστικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, όπως επί παραδείγματι δημογραφικά στοιχεία, η ηλικιακή διάρθρωση των καταναλωτών και από ποιές περιοχές προέρχονται.

Τα οφέλη για τον τουρισμό

Ανοιχτή πρόσκληση στους Kινέζους να επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και να επιχειρήσουν στον κλάδο του τουρισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, για την διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba.

Η Ελλάδα όπως είπε η υπουργός αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες από την Κίνα και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα και στους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή ανάφερε η υπουργός η παρούσα διαδικτυακή πλατφόρμα θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες να συνάψουν συνεργασίες στην Κίνα.

Εστιάζοντας στην πολιτική του υπουργείου η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι έμφαση δίνεται στο άνοιγμα των νέων αγορών. Μάλιστα, η προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας που ξεκίνησε το 2015 αποδίδει καρπούς. Το 2016 υπογράμμισε η κα Κουντουρά έχει επιτευχθεί μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου ρεύματος από τη χώρα του Δράκου.

Ενδεικτικό της δυναμικής του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα αποτυπώνεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου από το επιμελητήριο της Αθήνας που όπως είπε, οι κινέζοι που επισκέφτηκαν την Αμερική το 2015 ήταν 2,6 εκατομμύρια και η κατά κεφαλήν τους δαπάνη ανήλθε σε 10.000 δολάρια. «Φανταστείτε, όπως είπε, η Ελλάδα να προσελκύσει 1 εκατ. τουρίστες από τους 120.000 που είναι σήμερα», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση το κλειδί για τη μεγέθυνση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα, είναι η αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων προς τα ελληνικά αεροδρόμια και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλονται προσπάθειες, όπως τόνισε η υπουργός. Τέλος, το αρμόδιο υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες και για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς οι πρόσφατες παραγωγές των κινέζων στη χώρα μας έφεραν αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ alibaba κόστος πλατφόρμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ