Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για την «καμπάνα» σε Apple, Ιρλανδία -Για φορολογικές ελαφρύνσεις - iefimerida.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για την «καμπάνα» σε Apple, Ιρλανδία -Για φορολογικές ελαφρύνσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «καμπάνα» της Κομισιόν στην Apple για τους φόρους στην Ιρλανδία θα τεθεί σήμερα επί τάπητος σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Το μεσήμερι της Τετάρτης οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με άλλες επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή αποφάσισε ότι η Ιρλανδία πρέπει τώρα να ανακτήσει τους μη καταβληθέντες φόρους από την Apple στην Ιρλανδία για την περίοδο 2003 - 2014. Το ποσό αυτό φθάνει τα 13 δισ. ευρώ, συν τους τόκους. Η Ιρλανδία αντιτίθεται στην απόφαση αυτή.

Η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου σχετικά με τις φορολογικές αποφάσεις τύπου «tax ruling», η οποία συγκροτήθηκε σε συνέχεια του σκανδάλου «LuxLeaks» το Νοέμβριο του 2014, κατέθεσε ένα μακρύ κατάλογο συστάσεων προκειμένου να καταστεί πιο δίκαιη και διαφανής η εταιρική φορολόγηση στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ετήσια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφερόμενος στους εταιρικούς φόρους κατέστησε σαφές ότι «κάθε εταιρεία, ανεξάρτητα πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, θα πρέπει να καταβάλλει φόρους, στη χώρα παράγει κέρδη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιρλανδία φόροι ΕΚ Apple
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ