Σταϊκούρας: «Νέα μέτρα θα χρειαστούν τον Μάρτιο» - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: «Νέα μέτρα θα χρειαστούν τον Μάρτιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ταράζει τα νερά» ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος έκανε λόγο νέα μέτρα που θα πρέπει να επιβληθούν εξαιτίας του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού του προϋπολογισμού».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM, ο κ. Σταικούρας δήλωσε πως «θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτά θα αποφασιστούν πιθανότατα τον Μάρτιο. Χρειάζεται μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά αυτά τα μέτρα θα πρέπει να τα συναποφασίσει με τους εταίρους μας μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Ωστόσο σημείωσε πως ακόμη και οι δανειστές μας αναγνωρίζουν τώρα την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΝΔ επέμεινε στο σκέλος της μείωσης των δαπανών, όχι όμως από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο τομεάρχης της ΝΔ μίλησε για διαρθρωτικές αλλαγές με κορυφαία την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες που αγγίζουν τα 6,7 δισ. ευρώ, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και το «πάγωμα» των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια καθώς όπως είπε μέχρι σήμερα το ένα προς δέκα δεν ακολουθείται καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε προσλήψεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ