Κάνουν τους οδηγούς κυνηγούς λαθρεπιβατών -Θα τους δίνουν πριμ για να ελέγχουν εισιτήρια - iefimerida.gr

Κάνουν τους οδηγούς κυνηγούς λαθρεπιβατών -Θα τους δίνουν πριμ για να ελέγχουν εισιτήρια

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εσωτερική λύση» φαίνεται πως αναζητά η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνιών, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους επιβάτες που δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Η διοίκηση της ΟΣΥ με πρότασή της η οποία βρίσκεται σε επίπεδο διαβούλευσης ρίχνει το μπαλακι στους οδηγούς προτείνοντας να αναλάβουν εκείνοι την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μάλιστα, η πρόταση της διοίκησης έχει συμπεριληφθεί στο υπό διαβούλευση κείμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους.

«Χορηγείται κίνητρο στους οδηγούς επί οχήματος στην περίπτωση αύξηση του εσόδου από την πώληση προϊόντων κομίστρου, σε ποσοστό 20% επί του ποσού της αύξησης εφόσον συμμετέχουν στη διαδικασία ελέγχου με χρήση για επιβίβαση μόνο της μπροστινής πόρτας του οχήματος και μέχρι του ποσού των 6 ευρώ ανά ημέρα φυσικής εργασίας και παρουσίας», σημειώνεται σε δημοσίευμα που αποκαλύπτει το Έθνος. Μάλιστα, τονίζεται ότι το κίνητρο «θα είναι ελευθέρως και μονομερώς ανακλητό από τη διοίκηση».

Ωστόσο, από την πλευρά της διοίκησης του Οργανισμού αυτό που επισημαίνεται είναι ότι οι οδηγοί θα προβαίνουν σε συστάσεις προς τους επιβάτες προκειμένου να έχουν εισιτήρια και δεν θα βεβαιώνουν παραβάσεις οι ίδιοι.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα βεβαιώνουν πρόστιμα. Δεν είμαστε στη λογική των κεφαλοκυνηγών», αναφέρει στο Εθνος ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

«Η συγκεκριμένη σύμβαση έχει απορριφθεί από το ΔΣ του Συνδικάτου. Οι οδηγοί δεν είναι πολυμηχανήματα να κάνουν τα πάντα», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οδηγών, Κώστας Σιορίκης, σημειώνοντας πως το σύνολο των εργαζομένων είναι κάθετα αντίθετο σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εισιτήρια λεωφορεία πριμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ