Σοκ με τον αποκεφαλισμό γυναίκας στη Σαουδική Αραβία

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει η είδηση ότι στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκε γυναίκα δι αποκεφαλισμού με την κατηγορία της...μαγείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθές πως η Αμίνα Μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ από την επαρχία Τζαούφ κρίθηκε ένοχη για άσκηση μαγείας. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό τι ακριβώς έκανε, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα al-Ηayat (μια από τις γνωστότερες αραβικές εφημερίδες, με έδρα το Λονδίνο) η Αμίνα ισχυριζόταν ότι μπορούσε να γιατρέψει αρρώστους.

«Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας», δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο βιασμός, ο φόνος, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία. Από τον Ιανουάριο έχουν εκτελεστεί συνολικά 76 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 11 ξένων υπηκόων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ