West Side Story από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

West Side Story από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικοχορευτικές παράστασεις του φετινού καλοκαιριού, το λαμπερό «West Side Story» της Καμεράτα, επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής.

Μία παράσταση πρόκληση, τόσο για συντελεστές, όσο και για το κοινό όπως αναφέρει και ο μαέστρος της Καμεράτα Γιώργος Πέτρου.

«Πρόκληση, να διακρίνει κάνεις τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την οπερατική ερμηνεία από την πεπατημένη του αμερικανικού μιούζικαλ. Να αποφύγει τόσο τα οπερατικά όσο και τα «μιουζικαλίστικα» εφέ, με στόχο μια ηχητική εικόνα ειλικρινή, διάφανη και άμεση».

Το «West Side Story» ανεβαίνει για πέντε μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Σάββατο 15, την Κυριακή 16, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Παράσταση με πρόζα στα ελληνικά, τραγούδια στα αγγλικά και ελληνικούς υπέρτιτλους.

West Side Story από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής  | iefimerida.gr 0

Η δράση μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην έχθρα ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες, στους Αμερικανούς «Σίφουνες» και στους Πορτορικανούς «Καρχαρίες». Μέσα σε αυτό το κλίμα αντιπαλότητας που ακροβατεί ανάμεσα στο εφηβικό παιχνίδι και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας (ρατσισμός, μεταναστευτικό, μισαλλοδοξία), γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στην Πορτορικανή Μαρία και στον Αμερικανό Τόνυ.

Την σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Πέτρου, ο οποίος έχει κάνει επίσης τη μετάφραση του έργου και ο Αμερικανός Τζον Τοντ, πολυβραβευμένος σπεσιαλίστας του είδους που είναι και ο χορογράφος της παράστασης.
Τα σκηνικά σχεδίασε ο γνωστός σκηνοθέτης και σκηνογράφος Πάρις Μέξης, ενώ τα κοστούμια είναι της Γεωργίνας Γερμανού.
Στους φωτισμούς, ο Γιώργος Τέλλος και στη διδασκαλία πρόζας, ο Παντελής Δεντάκης.

Οι μουσικοί της Καμεράτας πλαισιώνουν έναν πολυμελή θίασο νεαρών τραγουδιστών, χορευτών και ηθοποιών.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Μαρίνα Σάττι (Μαρία), ο Γιάννης Καλύβας (Τόνυ), ο Ιάσονας Μανδηλάς (Ριφ) και η Ελένη Σταμίδου (Ανίτα) και Χρήστος Σιμαρδάνης, Θοδωρής Σκυφτούλης, Δημήτρης Δημόπουλος, Κώστας Κορωναίος.

Τιμές εισιτηρίων
12 ευρώ (Ζώνη Γ), 22 (Ζώνη Β), 28 (Ζώνη Α), 40 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: 9 ευρώ (65+ ,πολύτεκνοι), 7 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ