Ολλανδικός Τύπος: Ο Ντάισελμπλουμ δεν θορυβήθηκε από τη Σύνοδο του Νότου - iefimerida.gr

Ολλανδικός Τύπος: Ο Ντάισελμπλουμ δεν θορυβήθηκε από τη Σύνοδο του Νότου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφορά στη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, που συγκλήθηκε στην Αθήνα, περιέχει ρεπορτάζ που φιλοξενεί η εφημερίδα De Morgen.

Σε αυτό αναφέρεται πως σκοπός της Συνόδου ήταν η υιοθέτηση μιας κοινής θέσης από την πλευρά των χωρών της Μεσογείου εναντίον των αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας που έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξάλλου, νέες ανησυχίες για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος από την πλευρά των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών διακρίνει η De Tijd σε ρεπορτάζ με τίτλο «Νέες ανησυχίες για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», το οποίο αναφέρεται στην τελευταία σύνοδο του Eurogroup.

Από την άλλη, την εκτίμηση ότι κατά τo Eurogroup της Παρασκευής στην Μπρατισλάβα οι 19 υπουργοί Οικονομικών φάνηκαν να πείθονται από τις καλές προθέσεις του Έλληνα ομολόγου τους Ευκλείδη Τσακαλώτου και δεν έδειξαν διατεθειμένοι «να τραβήξουν το σκοινί», διατυπώνει η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ο Τσακαλώτος πείθει το Eurogroup για τις καλές του προθέσεις».

Κατά την εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε στους ομολόγους του ότι «τώρα θα φροντίσει πραγματικά να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που απομένουν με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί», ενώ ο Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε ικανοποιημένος που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «παραμένει προσηλωμένος σε όσα προβλέπει η συμφωνία». Σύμφωνα με ένα διπλωμάτη που είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο των συζητήσεων τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να τον κατονομάζει, «η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν μια από τις πλέον σύντομες και ήσυχες που έχουν υπάρξει στα χρονικά του Eurogroup».

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «δεν έδειχνε καθόλου να έχει θορυβηθεί» από το λεγόμενο «μέτωπο εναντίον της λιτότητας» που προσπαθεί να οργανώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκαλώντας την Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Την ελληνική οικονομία να ανακάμπτει ″βλέπει″ ο Έλληνας πρωθυπουργός, αναφέρει εξάλλου η De Standaard σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Η εφημερίδα παραπέμπει σε σχετικές δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, τις οποίες η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «αντίδραση της ελληνικής πλευράς απέναντι στις αιτιάσεις των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που κατηγορούν την Αθήνα ότι καθυστερεί με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ