Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. σε 3 άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες - iefimerida.gr

Τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. σε 3 άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται καθημερινά, όσο πλησιάζει η 31η Δεκεμβρίου ο αριθμός των φορολογουμένων που συνωθούνται στις ΔΟΥ για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας από τα αυτοκίνητά τους, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας, όσα και τα γενικότερα έξοδα συντήρησής τους.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων αυτών φέτος αναμένεται να διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι που είχε φτάσει τα 160.000 οχήματα. Η ουσιαστική διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος, πολλά από τα οχήματα είναι σχετικά καινούργια, σε πολλές δε περιπτώσεις αποτελούν και το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας.

Μια άλλη παράμετρος της κατάθεσης των πινακίδων είναι ότι απαγορεύεται ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες να είναι παρκαρισμένο στο δρόμο. Απαιτείται ειδικός ιδιωτικός χώρος στεγασμένος ή μη και για το σκοπό αυτό όποιος καταθέτει τις πινακίδες υπογράφει υπεύθυνη δήλωση. Σε κάθε περίπτωση πάντως που είναι στο δρόμο κινδυνεύει να θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο και να το μαζέψουν οι δημοτικές υπηρεσίες προς ανακύκλωση.

Την ίδια ώρα όμως πολλές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας με άτοκες δόσεις -από τρεις έως έξι- με τη χρήση πιστωτικών καρτών και μάλιστα με επιστροφή που φτάνει έως και 3%.

Σε περίπτωση βέβαια που ο φορολογούμενος δεν είναι εξοφλεί την οφειλή του προς την τράπεζα οι ετήσιοι τόκοι με τους οποίους επιβαρύνονται είναι της τάξης του 20%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ