Μοσχάρι φιλέτο carpaccio, σπιτικό

Το carpaccio είναι μεζές, ιταλικής έμπνευσης.

Πρόκειται για πολύ λεπτές φέτες κρέατος, κρύες, ωμές, στις οποίες προσθέτουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και ό,τι άλλο θέλουμε.
Σήμερα το carpaccio ξεπέρασε κατά πολύ τα ιταλικά σύνορα. Βρίσκουμε carpaccio ωμού ψαριού, ωμών λαχανικών ή φρούτων και ξεχωρίζει γιατί είναι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά για να το κάνουμε στο σπίτι μας.


Υλικά

  • 400-600 γραμμάρια κρέας φιλέτο
  • 1 λεμόνι
  • 40 γραμμάρια παρμεζάνα, φλούδες
  • 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο ποιοτικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τυλίγετε το φιλέτο με διαφάνεια και το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά
  • Μόνο έτσι θα μπορέσετε να το κόψετε, πολύ λεπτό
  • Βγάζετε από την κατάψυξη και με καλό μαχαίρι κόβετε όσο γίνεται λεπτότερες φετούλες
  • Τις τοποθετείτε σε έναν δίσκο
  • Σε ένα μπολάκι στίβετε μισό λεμόνι και αναμειγνύετε με το ελαιόλαδο και το αλάτι
  • Ρίχνετε πάνω στο κρέας για να «ψηθεί»
  • 15 λεπτά αρκούν
  • Προσθέστε λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα, ή φύλλα ρόκας ή μαϊντανό
  • Βάλτε πιπέρι και λίγη κάπαρη αν σας αρέσει, είναι έτοιμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή carpaccio φιλέτο μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ