Η ΙΚΕΑ ανοίγει «παράθυρο στη γνώση» στην Κορέστεια Καστοριάς: Μια βιβλιοθήκη για παιδιά - iefimerida.gr

Η ΙΚΕΑ ανοίγει «παράθυρο στη γνώση» στην Κορέστεια Καστοριάς: Μια βιβλιοθήκη για παιδιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Όμιλος FOURLIS είναι ένας «ζωντανός» Όμιλος ο οποίος μέσα από τις εταιρείες του αφουγκράζεται τις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και δρα με στόχο τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για όλους.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, ο Όμιλος FOURLIS πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Ενισχύοντας τις δραστηριότητες του σ’ αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, ολοκληρώνοντας τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό μίας βιβλιοθήκης στην Κορέστεια Καστοριάς.

Πρόκειται για μία βιβλιοθήκη αυτή η οποία αποτελείται από δύο αίθουσες που στεγάζονται στο σχολείο της περιοχής και στόχος είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά της κοινότητας του χωριού να έχουν ένα ξεχωριστό χώρο για μελέτη και διασκέδαση. Παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να διαβάσουν και να συζητήσουν στους ειδικά διαμορφωμένους της χώρους.

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη ανέλαβε τον σχεδιασμό, την επίπλωση και τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση – Journalists Acting». Η βιβλιοθήκη στη Κορέστεια της Καστοριάς είναι η δέκατη στη σειρά που υλοποίησαν η ΙΚΕΑ και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς κ. Κώστας Παναγιώτης και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγέλης.

Με την 10η βιβλιοθήκη στη Κορέστεια της Καστοριάς ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS που αφορούσε τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό βιβλιοθηκών σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας με στόχο να ανοίξει ένα παράθυρο στη γνώση για τα παιδιά και τους νέους που κατοικούν σε ακριτικές περιοχές και το έχουν περισσότερο ανάγκη. Από το 2014 η ΙΚΕΑ δημιουργεί εστίες γνώσης που έχουν στόχο να δώσουν στα παιδιά το περιβάλλον που χρειάζονταν για να μελετήσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα. Οι περιοχές που απέκτησαν τη δική τους βιβλιοθήκη είναι η Κρανιά Γρεβενών, το Λιβάδι Ελασσόνας, οι Κούκλιοι Ιωαννίνων, οι Μουριές Κιλκίς, τα Δικαία και οι Μεταξάδες Έβρου, το Βαρικό Φλώρινας, το Αχλαδοχώρι Σερρών, το Νευροκόπι Δράμας και η Κορέστεια Καστοριάς.

Η κύρια Λήδα Φουρλή Διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS δήλωσε: «H ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το 2014 ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού βιβλιοθηκών για τα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με τη διαμόρφωση της δέκατης βιβλιοθήκης στην Κορέστεια Καστοριάς. Για την ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΚΕΑ καστοριά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ